dilluns, 15 de maig del 2017

Community, Season 4

A partir de la quarta temporada d'aquesta esbojarrada sèrie, cada entrega compta amb 13 episodis, de manera que es veuen reduïdes a la meitat les aventures d'aquest grup d'estudiants mediocres en una universitat comunitària que res té de normal. La fórmula no s'esgota, però ja hi estem més acostumats, però com que són capítols curtets sempre fa bo de veure'ls.

Els personatges fets titelles. D'aquí.
En aquesta temporada seguirem trobant alguns capítols temàtics, com ara una convenció de la sèrie que sempre mira l'Abed, L'Inspector Espai-temporal, un ball amb una doble cita de l'Abed, que ha d'anar parlant amb una i l'altra, una mena de teràpia en la que els protagonistes es converteixen en putxinel·lis de feltre, un capítol en que en Troy i l'Abed es canvien els cossos, o el típic capítol on descobreixen que tots es coneixien d'abans. També assistirem a la graduació d'en Jeff a final de temporada, que deixa la continuïtat de la sèrie a l'aire. Ah, i acaba en paintball! Pel que fa als personatges principals, l'Abed cada cop té més accentuada la seva psicopatologia, la Britta perd protagonisme i és l'Annie i en Jeff els que tenen papers més vistosos. També els secundaris jugaran papers importants, el degà Pelton, és clar, i en Chang, que pateix Changnèsia, i (se suposa) que no recorda res del que va passar a la temporada anterior, quan era un megalòman a càrrec d'un exèrcit de nens. Ara es fa dir Kevin i és molt bon jan.

Mentrestant, en el pla temporal més dolent... D'aquí.
L'apartat d'il·lustres convidats és extens. Ens trobarem en Matt Lucas, més conegut com el grassonet de Little Britain, o l'explosiva Número 6 de Galactica i la Kelly i en Dylan de 'Sensación de Vivir', en un mateix capítol. En James Brolin fa del pare d'en Jeff, ens retrobarem amb el porter de FRIENDS i l'Abed s'enamorarà (amb raó) de la Brie Larson. Ah, i també tindrem per allà un dels protagonistes de Seindfeld, en Jason Alexander.

És difícil dir si una sèrie com aquesta millora o empitjora. Diria que manté el nivell, perquè els capítols segueixen sent imaginatius i originals, però fins i tot les idees boges s'acaben, i mica en mica la novetat es va perdent i suposo que l'interès també. Tot i així, la idea de la sèrie és prou potent, tot s'hi val, res és prou esperpèntic, com per seguir-la mirant fins el final. Total, ja només queden dues temporades, i ja he començat la cinquena...

Valoració: si hi ha paintball, no pot ser una mala temporada.

3 comentaris:

  1. Tal com et vaig dir per mi la quarta temporada es la més fluixa (sí, això vol dir que la cinquena recupera el nivell del principi), que consti que encara no he vist a sisena (no se a què estic esperant per altra banda), però que sigui la temporada més fluixa no vol dir que sigui dolenta, per mi continua sent una bona sèrie. El problema d’aquesta temporada són sobretot els capítols de la primera meitat, llavors es recupera amb els capítols del ball, els dobles malvats, la samarreta de John McClane, els titelles, entre d’altres. En aquesta temporada en Chang em comença a cansar, el preferia més en el paper de secundari excèntric de les primeres temporades com del degà, que fa gràcia només si surt una mica.

    PD: Molt maca la foto de Jason Alexander.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment la cinquena va força bé, hi ha alguns capítols molt bons, i he mirat ja el que et vaig sentir comentar a no sé on, aquell que va del mateix que un de Black Mirror, el de les valoracions amb el mòbil. Qui es va copiar de qui? Segur que BM de Community.

      En Chang té dies. Però és cert que cansa una mica. El degà no cansa, però de vegades és una mica exagerat.

      Què li passa a la foto d'en Jason Alexander? Des del meu ordinador la veig bé, però és cert que quan ho vaig mirar des del mòbil quan ho vas dir i es veia una imatge rara, però des d'aquí ho veig bé.

      Elimina
    2. El capítol de Community es de març del 2014, el de Black Mirror d’octubre de 2016, està clar qui es va copiar de qui.

      La imatge que has enllaçat del Jason està protegida per evitar hot-linking i per això es veu un banner en comptes de la foto.

      Elimina