dimecres, 3 de maig del 2017

Community, Season 3

Continuo amb les històries d'aquests 7 personatges estrafolaris, i uns quants secundaris no menys estrafolaris, que estudien en una universitat comunitària assignatures d'allò més inversemblants. Aquesta tercera temporada té mini-trames que continuen, però podem seguir parlant de 22 capítols independents on cadascun té la seva història.

Els protagonistes convertits en personatges de videojoc. D'aquí.

Algunes de les trames que continuen, o canvis rellevants, són que l'Annie va a viure amb en Troy i l'Abed, tot el que té relació amb el departament de reparació d'aires condicionats, la competició de forts de coixins i forts de llençols o una sèrie de capítols en els que han expulsat els protagonistes de Greendale i han de recuperar el seu lloc. Però també trobarem capítols musicals, una festa amb sis plans temporals diferents, un capítol amb el futbolí com a eix central en el que veurem alguns personatges transformats en personatges manga, una novel·la negra per descobrir qui va matar una patata de l'experiment de ciències o un videojoc per cobrar l'herència d'en Pearce, en el que els protagonistes seran recreats amb personatges tipus 16-bits.

La batalla de llençols i coixins més cruenta que es recorda. D'aquí.

En l'apartat de cares conegudes destaquen especialment el vicedegà i responsable del departament d'aires condicionats, que és en John Goodman i l'Omar de The Wire, que és el professor de biologia. També hi fa un cameo en Michael Ironside (Total Recall i mil pel·lis més).

No, no cal buscar-hi explicació. D'aquí.

La sèrie em segueix divertint, i com que no hi ha límit per les animalades que fan els personatges, especialment el degà Pelton i el... el... el que sigui Chang, reconvertit ara en guarda de seguretat del campus, i cap el final en megalòman, doncs et pots esperar qualsevol cosa. La diversitat de trames i les maneres d'explicar-les són el fort de la sèrie, veurem els protagonistes transformats en qualsevol cosa, i això sempre és distret i original. Val la pena mirar-la només pels capítols especials i temàtics.

Valoració: Mola. Mola mola mola.

2 comentaris:

  1. La tercera temporada es segurament la que s’emporta la palma en quan a capítols més especials, i mira que no es fàcil de dir en una sèrie com Community on mai saps amb quina temàtica et sorprendran els guionistes. La trama dels aires condicionats es realment surrealista, un Hitler negre xD El capítol del dau es una obra mestra. El capítol del 16-bits seria el visualment més original de tots, per sobre del manga hi tot. El premi al capítol paròdia se l’emporta la investigació de la patata. Si un capítol no t’agrada (per exemple perquè es un musical) no passa res perquè saps que el proper capítol serà una temàtica totalment nova i original explicada des d’un punt de vista innovador.

    Si hagués de criticar alguna cosa seria la falta de paintball, però compensa (una mica, no del tot, es clar) amb les lluites dels capítols de fortins i sobretot el format documental de l’èpica lluita de coixins, i Community es capaç de fer bromes sobre el què no sortirà en capítols posteriors, em refereixo al avís que no hi haurà paintball.

    Avís final: La quarta temporada, a part de ser més curta, decau una mica de nivell, oooooohhh.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una sèrie com Community sap quina mena de públic té. I a aquesta mena de públic, que gaudeix amb un humor tan kafkià i inversemblant, també ens encanten les picadetes d'ulls a altres elements de la sèrie, les paròdies i les auto-referències. I això la sèrie ho porta al dia, ho té molt en compte, i se'ns guanya amb detalls, més enllà de la originalitat, la diversitat i que no hi ha manera de preveure què inventaran.

      El paintball sempre està allà, i ho sé molt bé. No pot fallar. Per la teva tranquil·litat, la temporada 4 ja la tinc acabada, i també m'ha agradat.

      Elimina