dimarts, 27 de març del 2007

Ells s'ho perden

Hi ha un tema que m'ha tret de polleguera darrerament, i si no vaig errat, avui mateix arribava a la seva fi. Si sóc sincer, no em sorprèn, però si que m'irrita. Parlo de la decisió del govern valencià de no permetre l'emisió de TV3 en aquelles terres, perquè, segons ells, ja tenen una televisió pròpia. Tampoc no és que tingui tota la informació a les meves mans, així que no en conec del tot els motius reals i no vull fer sang sense saber de què parlo. Però no crec que TV3 hagi pretès mai ser la televisió dels Països Catalans, deixant de banda les altres cadenes territorials. Del que si que estic segur, és que la nostra pionera cadena és la de més qualitat d'entre els canals autonòmics, i no crec exagerar si dic que està al nivell o per sobre d'algunes emisores de les anomenades estatals.

Fa temps que no trobo cap sentit a parlar de Països Catalans, i no pretenc convertir això en un ideari polític, simplement vull deixar patent la meva consternació pels fets que han succeït. Tampoc no es pot culpar al poble, en aquest cas, per molt que demostrin la seva animadversió cap a Catalunya de manera constant, crec que no estan d'acord amb aquesta decisió. Hi ha algú que no ho entén, i no és la gent del carrer. La tele és entreteniment, serveix per passar l'estona, per no pensar en els nostres problemes. Però també per estar informats, i potser és això el que fa por a certa gent, qui sap, no cal que digui qui mana a la Comunitat Valenciana, oi? Sigui com sigui, només els puc dir una cosa, ells s'ho perden. Ara, això si, s'ho perdran tots, no només els que han près aquesta decisió, i questa part em sap més greu, ja que a diferència de molta gent de per allà, jo, personalment, no tinc absolutament res en contra del poble valencià, i no tinc cap dubte de que molts valencians i valencianes perdran la seva televisió preferida.

2 comentaris:

  1. TV3, la meva, la nostra... personalment la considero un símbol d'identitat (com les mitenes, la barretina i el barça), que he vist néixer, créixer i reproduir-se (el 33, el K3 et al.)

    Hem d'admetre, però, que TV3 (la meva, la nostra), tot i que ha ajudat a que calés el terme "Països Catalans", no ha estat mai l'exemple d'equitat geogràfica.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb tu, PERÒ TV3 sí que ha pretès ser la televisió dels països catalans. És cert que no ha intentat desplaçar a ningú, però el mapa d'aquesta entelèquia que anomenem "Països Catalans" que s'ha fet més famós i que més gent ha vist no és el de cap partit o grupúscul independentista, sinó el del temps de TV3... També la meva.

    ResponElimina