dimarts, 31 d’octubre de 2017

Està passant

Inauguro una categoria nova en aquest blog, perquè en aquesta època de tan poc temps a casa no estic mirant gaires sèries ni pel·lícules, però sí que he tingut temps d'enganxar-me a un programa nou de tele que fins i tot em poso en diferit. Es tracta de l'Està passant de TV3, un informatiu satíric que s'emet de dilluns a dijous abans del telenotícies. El format no és nou, salvant les distàncies tenim exemples en 'El informal' o 'El intermedio', però està fet a casa, i a mi l'humor que fan servir em fa particular gràcia.

L'espai compta amb tres presentadors, Toni Soler, Jair Domínguez i Òscar Andreu, i una reportera que de vegades també fa aparicions a plató, l'Elisenda Carod. El format es repeteix diàriament, comença amb un monòleg d'en Soler, que a continuació passa a parlar dels temes d'actualitat. Després en Jair repassa la premsa internacional... però la que ell vol, i finalment l'Òscar Andreu fa anàlisi d'algun tema, amb tot el seu humor absurd. Les bromes no sempre són igual d'inspirades, però n'hi ha de bones, i també hi juga molt la improvisació dels presentadors, que de vegades es posen en alguns jardins importants. També connecten cada dia amb en Toni Cruanyes del TN perquè avanci els temes principals, i aprofiten per fer-li la punyeta.

Els tres presentadors, en el vídeo promocional. 
D'esquerra a dreta, Andreu, Soler i Domínguez. D'aquí.

Personalment, tinc debilitat per en Jair, que si hagués de fer un programa ell sol segurament no ompliria la pantalla, però com a col·laborador és un animal i diu moltes coses pel seu nom, amb una ironia descontrolada. M'agrada més com a presentador que com a escriptor, val a dir. En Toni Soler depèn molt dels guions d'aquell dia, i de la inspiració que té, i l'Òscar Andreu és una mica més caòtic i surrealista, costa més agafar-lo, però quan li acabes agafant el punt també fa riure molt. No sé per quin motiu, es fa el ximple, quan en realitat em sembla un paio molt intel·ligent i molt culte.

El programa em fa passar una bona estona cada tarda, o nit, quan puc mirar-lo. Se'n riuen del mort i de qui el vetlla, demostrant que es pot fer humor de tot, o gairebé tot. L'actualitat analitzada des d'un altre angle, humor agut, i també humor absurd, perquè no. Tot val per fer que la realitat no sigui tan dura i difícil. De moment sembla que està funcionant bé. A casa segur.

3 comentaris:

 1. Exceptuant el Polonia tinc la televisió catalana totalment abandonada, però potser li dono alguna oportunitat, o sigui que val més que el programa que enganxi estiguin tots ben inspirats perquè no hi haurà segona oportunitat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Em responc a mi mateix ara que ja he vist el programa del dia 1 de novembre.

   No està malament, no el seguiré diàriament però potser algun altre dia m'animo a mirar-lo, o no xD Els tres presentadors son per mi el millor del programa, perquè son capaços de treure suc sobre el pobre material amb el què treballen, suposo que això de trobar temes i noticies cada dia divertides de comentar ha de costar una mica. Per mi el més fluix dels tres es el propi Toni Soler, però tampoc està malament, l'Òscar té moments una mica pesats segons com s'enrotlla però té alguna sortida molt bona, per tan el meu preferit es en Jair. La Elisenda l'he vist massa poc com per poder-la valorar. Però com ja et dic només he vist un programa, no es pot dir que sigui una opinió molt sòlida

   Elimina
  2. Bé, ara que segur que estàs enganxat al programa, ja en podem parlar. Just quan vaig fer el post van canviar una mica el format i ara la presentació la fan els tres junts, i trobo que ha guanyat força. Tot el que sigui que surti en Jair més estona està bé. Ahir mateix em vaig fer un tip de riure com feia temps que no feia. Em devia agafar amb la guàrdia baixa, i em vaig descollonar. Va, acabo el comentari que ja falta poc perquè comenci!

   Elimina