diumenge, 4 de juny del 2017

Community, Season 5

Una sèrie ambientada en una universitat, en la que cada temporada coincideix amb un any lectiu, té el problema que les llicenciatures són de 4 anys. Per tant, què passa a la cinquena temporada, si els alumnes ja s'han llicenciat? Bé, no serà perquè siguin estudiants gaire bons, però efectivament, alguns d'ells es graduen, però Community troba una solució de continuïtat en els 13 capítols que té aquesta temporada 5.

AQUEST COP SÍ QUE HI HA ALGUNS SPOILERS

Terra de lava. D'aquí.
Només començar la temporada ja trobem que en Pearce no hi és, el vell estudiant ha mort, però això no se'ns explicarà fins més endavant. La Universitat de Greendale està en fallida i no compleix cap normativa, així que es constitueix un 'comitè de salvació', que naturalment estarà format pels nostres protagonistes. En Jeff s'ha graduat, però davant de la impossibilitat de trobar feina per certs problemes amb excompanys, accepta ser professor de Greendale i estar al comitè. A aquest s'hi uneix també en Chang i el professor Hickey, el caràcter que substitueix en Pearce, tot i que és molt diferent. En Hickey l'interpreta Jonathan Banks, conegut per sortir a Breaking Bad i Better Call Saul. Amb aquest escenari, comença una temporada que remunta una mica el que havia passat a la quarta, i ho fa sent més esbojarrada que mai. A mitja temporada, i seguint les últimes voluntats d'en Pearce, en Troy se'n va a fer la volta al món amb un veler i deixa la sèrie.

El repartiment fet G.I.JOE. D'aquí.
Entre els capítols estrafolaris que trobarem, hi ha un cas de novel·la negra en el que un desconegut posa monedes a 'la guardiola' de la gent que s'ajup i mostra les natges del cul, un divertit capítol en el que obtindran l'herència d'en Pearce (que mai havia estat tan protagonista com ara que està mort...) via polígraf, que per mi és dels millors de la sèrie, un temàtic de terra de lava a tot el campus en el comiat d'en Troy, en el que qui toca el terra perd, i ja sabem com en són de competitius els integrants de Greendale, un capítol de dibuixos animats de G.I.Joe, o un capítol en el que tots es valoren les accions via mòbil donant de 0 a 5 gatets, que se'ns dubte va servir d'inspiració al molt comentat primer capítol de la tercera temporada de Black Mirror. Per no dir que el van plagiar, vaja.

El degà Pelton només és un tres i mig al Meow Meow Beenz. D'aquí.
Valoració: La sèrie és absurda, però té uns punts tan divertits que fa bo de mirar. Aquesta temporada millor que l'anterior.  

2 comentaris:

  1. Certament la cinquena temporada es de les bones, són només 13 capítols però molts d’ells són memorables com Nicolas Cage, novel•la negra, el polígraf, Terra es Lava (que es una versió del Paintball), el taulell d’anuncis, la xarxa social Meow Meow, els llibres de química, Dungeons & Dragons, G.I. Joe i el doble capítol final per suposat. Vaja, si gairebé els he anomenat tots! Doncs si que es una bona temporada si! Molt millor que “l’any de la fuga de gas...”. A més a més continuen temes recurrents com la màfia dels baixos fons dels conserges.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cinquena temporada està molt bé, però es comença a percebre el que més endavant es veurà. L'Abed no és el mateix sense en Troy, i això resta molt a la sèrie. Tot i que genera bromes, perquè més endavant, com sempre fan metahumor mencionant la misteriosa desaparició d'en Troy, tot canvia. I he de dir que la sisena temporada, que tinc a mitges, és força dolenta, per no dir que és diferent fins i tot en la llargada dels capítols. La veritat és que sort que s'acaba, perquè de moment, la sisena temporada em faria pensar molt seriosament si mirar una hipotètica setena.

      Elimina