diumenge, 2 d’abril del 2017

Downton Abbey, Seasons 2-3

La sèrie imprevista que mirem a casa va avançant temporades i ens segueix enganxant. Els contrastos entre la noblesa i el servei, les problemàtiques associades precisament a cada classe, i a la relació entre elles, tenen una estranya atracció i a Downton Abbey estan perfectament recreades. Una sèrie dramàtica i molt anglesa.

A PARTIR D'AQUÍ HI HA SPOILERS

La guerra ho iguala tot. D'aquí.
Les temporades 2 i 3 de la sèrie compten amb 8+1 capítols de poc menys d'una hora, el darrer de cada temporada és especial, més llarg, i hi solen passar coses crucials. És una sèrie realista i no es desmarca del marc històric en cap moment. Aquestes temporades transcorren entre els anys 1916 i 1921, i el fet més remarcable és la Primera Guerra Mundial, que canviarà moltes coses, especialment en la manera de pensar dels anglesos. Això de que hi hagi l'aristocràcia per una banda, i el populatxo per una altra, comença a esquerdar-se, però Downton Abbey es manté fidel a la tradició. Hi ha certa rotació de personatges condicionada per la guerra, però els protagonistes segueixen endavant. Bé, a la temporada 3 hi ha un parell de defuncions sonades que invariablement fan pensar en Joc de Trons, en el sentit que ningú no té la continuïtat garantida. Cap al final de la tercera, ens anem endinsant als 'bojos anys 20'.

Matthew... per què negues l'evidència? D'aquí.
Anant més a la concreció, veurem com la Mary i en Matthew es reconcilien i acabaran fent allò que tothom desitja, que és emparellar-se, després de trencar els seus respectius prometatges, el d'ell amb la Lavinia Swire per defunció per grip, i el d'ella perquè en Carlisle (més conegut com Jorah Mormont) és un mala peça. Amb això el problema de la successió queda resolt. Veurem com la filla petita Crawley, la Sybil, es dedica a fer d'infermera durant la guerra i s'acaba casant amb en Branson, el xofer de la família, trencant així els estereotips de classe i causant un bon disgust inicial. Ah, i a voltes amb la successió, també veurem com la Cora, després de tres filles ja grans es torna a quedar embarassada, una nova oportunitat per assegurar l'herència, però perd el nen, amb una mica d'ajuda. No tornarà a ser mare, però sí que serà àvia, la Cora. Entre el servei, Mr. Bates seguirà tenint problemes amb la seva dona i acaba a la presó, però això no desanima la donzella Anna, que l'estima amb tot el cor. Els servents que van entrant tenen les hormones molt revolucionades i causarà més d'un malentès. I en Thomas i l'O'Brien passen de ser aliats manipuladors a enemics. Tot un perill.

Anna i Mr. Bates, són amor.
Passen moltes més coses, és clar, però fer-ne un resum complet seria complicat. No és una sèrie en la que, per ara, veiem cares conegudes, a banda d'en Jorah, però sí que ha donat fama a algun dels seus protagonistes, i per exemple en Matthew és la Bèstia de la recentment estrenada 'Beauty and the Beast'.  

Valoració: Estocada a l'especial de la tercera temporada que em va fer voler-la parar una mica i mirar altres sèries, però ja l'hem represa! Go go Downton!

2 comentaris:

  1. "transcorren entre els anys 2016 i 2021" Em pensava que era una sèrie històrica i resulta que es mig futurista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe, veig que estàs al cas! Ja ho vaig canviar, gràcies per l'avís!

      Elimina