dimarts, 7 d’octubre del 2014

L'herència


Mai he tingut un hobby que m'hagi durat més de dos mesos. I tiro molt llarg. Sempre he gaudit, però, de l'art audiovisual. Jo tenia moltes pel·lícules i sèries guardades, ben etiquetades, amb els subtítols; però el meu disc dur es va esconyar i ho vaig perdre quasi tot. Va ser una pena, però vaig pensar que tampoc n'hi havia per tant. Amb la facilitat que hi ha avui en dia per veure pelis amb streaming, quina necessitat hi ha de guardar-les? 

Doncs de necessitat cap, però hi ha coses en aquesta vida que no les fem per gust. I ara m'estic dedicant a recuperar el què tenia. L'objectiu és clar: aquesta serà l'herència que deixaré. 

Tinc tres grans carpetes: 

- Pelis
- Pelis director*
- Sèries

Vaig adonar-me que, curiosament, les pel·lícules d'un mateix director (aquí hauria de d'afegir "o directora", però desenganyem-nos... No tinc cap directora) solen agradar-me i per això vaig fer aquesta carpeta. Recentment, per exemple, he descobert un tal Linklater. El coneixereu per la magnífica trilogia "Antes del amanecer", "Antes del atardecer" i "Antes del anochecer". Aquest cap de setmana vaig mirar "Boyhood" i vaig reconèixer que era del mateix director. Us les recomano totes i 20 vegades cadascuna, i és per això que s'ha guanyat un lloc a la meva carpeta de directors.

A Pelis hi tinc:

- 127 hours
- Across the universe
- Blue valentine
- Into the wild
- Life of Pi
- Lo imposible
- Reality Bites
- The Best Exotic Marigold Hotel
- Vivir es fácil con los ojos cerrados

A Directors hi tinc:
- Alfred Hitchcock (Yo confieso; me'n falten taaaantes!!)
- Kieslowsky (triolgia Azul, Rojo i Blanco)
- Scorsese (Shutter Island)
- Quentin Tarantino (Django unchained)
- Linklater (La Triolgia i Boyhood)
- Woody Allen (quasi totes)

Sèries la recuperaré en una segona fase, però crec que no hi haurien de faltar:
- Dexter
- Six Feet Under
- Friends
- Lost
- Medium
- Breaking Bad
- Los Soprano (que no he vist, encara)

Tinc clar que em queda molt per fer, però vaig poc a poc.

Si teniu alguna recomanació... endavant. No us garanteixo que entri a la carpeta, doncs és una cosa que depèn 100% del meu gust, però sí que us garanteixo una nota d'agraïment al testament.

Pelis que vull afegir:
- Little Miss Sinshine
- Dancer in the dark
- Singing in the rain
- Dirty Dancing
- Pretty woman
- Mother and Child
- La canción de Carla (i més d'en Ken Loach, com Sweet sixteen)
- El Padrino (la trilogia)
- Requiem for a dream
- El último emperador (potser faig una carpet a Bertolucci, afegint Dreamers, El último tango en París i Belleza robada)
- Slumdog millionaire
- Cinema Paradiso
- La Princesa Prometida
- Oficial y caballero
- El nombre de la Rosa
- Braveheart
- About time
- Love Actually

... i moltes més. 

2 comentaris:

  1. La teva col·lecció de pel·lícules ja desades la podríem definir com força conceptual, no? Són pel·lis de missatge, de concepte. Vaja, de les que a mi em podrien avorrir sobiranament, però qui sap.

    De sèries et recomanaria 'The West Wing', que vaig veure fins el final, i això ja és indicatiu que és bona. Penso que t'agradaria, no em facis dir per què. Una versió una mica més bèstia de política americana és 'House of Cards', Kevin Spacey, no me diga más.

    ResponElimina