dimecres, 12 de febrer del 2014

Si compteu, 35 és múltiple de 7

Avui al matí m'he posat un "ofici de viure" i he pensat en vosaltres. En totes les converses que vam tenir al voltant d'aquest programa. El que he posat, tractava de l'autoestima i de com d'important és autoestimar-se, però amb aquell equilibri just per no sentir-se superior o actuar de manera egoista. Tema heavy per un dilluns al matí, certament.

Hi ha un senyor que m'agrada molt, es diu Lluís Racionero. És un catxondo i sovint diu coses que sembla que estiguin fora de lloc, però són pures i senzilles. Avui deia que hauríem de canviar de nom cada 7 anys. La justificació era absurda, com moltes justificacios del mundillo: que si les nostres cèl·lules van morint i naixent, al cap de 7 anys ja no som els mateixos. Absurda, però alhora interessant. És cert que no som els mateixos, i el que seria absurd seria intentar anclar-nos amb el què ens agradava fa 7 anys. Seguir amb els mateixos valors, les mateixes premises.

Si compteu, 35 és múltiple de 7. Aneu pensant altres noms abans del 42.

3 comentaris:

  1. Com tot, té una part aprofitable i una que no. És una idea simpàtica per dir-nos que amb el temps canviem, que no tenim per què ser iguals que érem en el passat, i que en el futur també serem diferents. Però en realitat l'essència es manté. I seria una feinada haver de canviar de nom cada cop. Adaptem-nos a les noves circumstàncies sense ancorar-nos en el que sempre ha estat, però no oblidem el passat, això mai.

    ResponElimina
  2. Certament, mai som els mateixos cada dia, i sempre anem canviant tant físicament com mental. És una idea curiosa aquesta proposta de canviar el nom cada set anys...però crec que la nostra essència mai ens abandonarà, per moltes cèl·lules que bescanviem al llarg d ela vida, de forma que jo em quedo amb els meus ja múltiples noms que tinc.

    ResponElimina
  3. Si, els taoïstes tenen una obsessió curiosa amb els cicles de 7 anys. No sé a partir de quan es comencen a comptar, però sovint penso en el meu estat professional actual i només de pensar que m'he d'estar 7 anys venent condons se m'ericen els pèls de tot el cos.

    Paio curiós, aquest en Racionero. Diu coses interessants, però de cop i volta et surt amb que la tauromàquia està justificada, i ja no saps per on agafar-lo...

    ResponElimina