dissabte, 27 de febrer del 2010

Manel a Glasgow

El Facebook és el que té, t'enteres de tot. Així va ser com vam descobrir que els Manel feien una ruta pel Regne Unit: Manchester, Glasgow i Londres. El concert va ser el divendres 19 de febrer a una sala petita però acollidora (estil Apolo) anomenada Classic Grand. La cita era a les 7.30 pm però no van començar fins a les 8 en punt. Mentres tant, vam seure en un còrner de la sala per "observar" l'ambient, mescla de catalans i escocesos, uns tapats amb gorros i bufandes i altres amb faldilles curtes i amb tirants, sense mitges i amb talons de vertigen... tot i que aquell dia feia un fred de collons! (però això donaria tema per un altre post, sobre costums i maneres de vestir a Glasgow, Edinburgh i Escòcia en general).
Un cop plantats a l'escenari, el cantant amb la petita guitarreta ens va fotre un rotllo de com van passar la tarda a un cafè Costa menjant un muffins de blackberries i que allà se´ls va acudir una cançó... i així va començar el concert. No ens recordem de l'ordre de les cançons, però si que recordem que no van cantar totes les del àlbum, i en canvi sí que van incloure la versió de Common people de Pulp (que va causar furor entre l'audència i per nosaltres seria l'estrella del concert) i La Tortura de Shakira.
Durant tot el concert van haver-hi problemes acústics i per això la veu dels cantants estava ofegada en moltes cançons. Tot i això, els fans incondicionals de primera fila no van parar de ballar i saltar entonant totes les cançons, i nosaltres també vam gaudir escoltant cançons conegudes en català. Va ser com un parèntesi en què semblava que estiguéssim en alguna sala d'algun indret de Catalunya.
Finalment, després d'una horeta (incloent un parell de bisos) es va donar per finiquitat el concert. Tothom els aclamava (sobretot els super-fans), però nosaltres, que som guais, cridàvem Antònia Font! i En s'estiu! Així que, a falta de concerts d'Antònia Font, aquí tenim aquesta crònica d'un concert de Manel, que no va ser genial però si que ens va deixar un bon gust de boca.

3 comentaris:

  1. Us planyo per haver hagut de veure'ls, ja que segur que hi anàveu obligats. No van cantar 'En s'estiu'? Que desaprensius. Encara els queda molt per aprendre.

    ResponElimina
  2. I fotíen el rotllo entre cançó i cançó en català? O en anglès?

    Molt bé, ja veig que ho vau disfrutar molt. Ha degut ser molt guai per a vosaltres poder tenir aquesta gent per aquí a dalt, no? Quina casualitat que vinfuessin a Glasgow.

    ...de debò que vau demanar "En s'estiu"? Esteu pirats!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ei Xexu, que d'obligats res eh! Of course no és AF (sniff), però ben a gust que hi vam anar! Tot i que no som uns superfans (al menys parlo per mi jeje) de Manel, trobo que les cançons estan prou encertades, i tot i que el concert no va ser espectacular ni de bon tros, ens va quedar una bona sensació, que és el que importa. Ara, jo em pregunto com només tenint un sol disc ja fan gira pel UK!!?? I, a què esperen els AF a venir per aquí dalt? (bé, això últim sé que és demanar molt, però per demanar que no quedi no?).

    Txaro, responent a les teves preguntes diré que tots els rollos que fotien els feien en anglès, sorprenentment fluid jeje ; I sí, vam cridar Antònia Font i vam demanar En s'estiu!!

    ResponElimina