divendres, 6 de novembre del 2009

Cara de tonto

No es pot dir que la nostra estimada Barcelona sigui una ciutat insegura. Sí, ja se sap que hi ha els típics pispes, que més val vigilar les coses, i que a tot arreu hi ha delinqüents. Però no estaríem parlant d'un Sao Paulo, una Calcuta, o un Shangai, oi? En realitat, no es pot dir que visquem en una terra massa perillosa. Tot i així, en les enquestes de preocupació, sempre té un lloc destacat la inseguretat ciutadana, encara que des que hi ha la crisi, la gent té altres coses en que pensar... El cas és que sempre es demana que es millorin les mesures, que volem viure tranquils i no ens agrada que ningú ens prengui les nostres coses ni ens faci mal. Volem que la nostra seguretat estigui garantida.

De sempre, jo he tingut por als lladres, a la possibilitat que m'atraquin, o de trobar-me la casa buida, o sense cotxe (si en tingués). Però se'm queda una mica cara de tonto quan penso que els lladres més grans i perillosos, els que s'embutxaquen més diners aliens, són precisament aquells a qui demanem que les nostres coses i persones estiguin segures. Els mateixos polítics que demanem que reforcin la seguretat i la dotació policial, són els que ens van robant per sota mà, i fins que algú no aixeca la catifa, queden impunes. Ja us dic: cara de tonto.

3 comentaris:

  1. Ostres si, ja intentem estar al cas de tot el que passa per allà baix, tot i que a vegades se´m escapen coses! a tots els lloc hi ha corrupció! I tens raó, se't queda cara de tonto. A nosaltres, el cas de corrupció de st.coloma ens ho va explicar el Joaquim quan ens va venir a visitar-nos i ell va utilitzar la mateixa expressió. I també lo del Millet!!
    ca fort!!
    raquel

    ResponElimina
  2. És ben bé que amb tot el que està passant, tenim cara de tontos...

    Ahir sentia per la ràdio que invertirien un milió d'euros per arreglar les façanes de les cases de l'Onyar, a Girona, i ja em va semblar poca cosa, tenint en compte que el tal Millet va desfalcar-ne 30, de milions!!

    ResponElimina
  3. Doncs sí. Una mica de tontos sí que ens tracten... I el tema de la seguretat... És ideal per tenir la població acollonida i permeable a mesures de poder i de controls més fortes per part de la classe governant. Les dretes ho han intentat tota la vida. O no recordeu el penúltim eslògan electoral del PP? "Menos impuestos, más seguridad". Fins i tot crec que una mica de sensació d'inseguretat ja els va bé: No ens fixem en altres coses i acceptem que ens controlin o que tinguin més poder perquè "si ha de millorar la meva seguretat..."

    ResponElimina