dilluns, 9 de març del 2009

La mà que domina el món

Res, només volia compartir amb vosaltres un petit fragment que he llegit avui. Crec que us pot agradar, especialment a un de vosaltres que ho porta a la pell (més concretament a l'espatlla esquerra...).

"Com que els humans som suficientment grans i llestos per fabricar i utilitzar antibiòtics i desinfectants, és fàcil que ens creguem que hem arraconat ja els bacteris als marges de l'existència. No t'ho creguis. Potser els bacteris no siguin capaços de construir ciutats, ni tinguin una vida social interessant, però estaran aquí quan el Sol esclati. Aquest és el seu planeta, i nosaltres hi estem només perquè ells ens hi permeten estar."



BILL BRYSON, Una breve historia de casi todo



2 comentaris:

  1. Està molt clar que aquest planeta no és ni de bon tros dels humans. Jo et podria passar el llibre que m'estic llegint, segona part d'un altre que ja vaig llegir, que parla de retrovirus endògens com a explicació de l'evolució humana. Crec que et podria agradar, això sí, series l'únic a qui agradaria (a part de mi, és clar). Els bacteris estan per davant nostres, i tant, però no oblidis tampoc els artròpodes, que són uns pobladors molt adaptatius i amb una variabilitat sorprenent. Tots ells i els virus, ens permeten viure aquí. Si es posessin d'acord, ens farien fora a cosses, o millor dit, a malalties incurables i morts esgarrifoses.

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest post, Gerhart. Crec que la societat no dóna als bacteris la importància que es mereixen. La cosa canviaria molt si un professor d'escola, en comtes de presentar els bacteris com els dolents de la pel·lícula, els presentés com aquells que van fer possible aquesta meravellosa atmosfera amb el 21% d'oxigen que fa possible la nostra existència.

    Haurien de fer un "érase una vez... el mundo" explicant l'origen de la vida per conscienciar-nos de que petita serà la nostra empremta.

    ResponElimina