diumenge, 11 de maig de 2008

FoldIT!, el joc de l'Orozco

Dels creadors de Rosetta@home arriba Foldit.

Rosetta@home és part del projecte Boinc, que s'aprofita del temps que un ordinador esta inactiu (90-95%) per fer coses productives com ara estudiar el canvi climatic, trobar vida extraterrestre, curar malalties, plegar proteines, estudiar moviment brownia... Aqui teniu link per la llista dels projectes actius.

Pel que respecta a plegar proteines, com be sabeu, es un proces molt intensiu en quant a calcul. Jo tinc la majoria dels ordinadors de la feina pre-programats perque facin aquesta feina a la nit. Pero, es clar, es bastant poc interactiu, l'ordinador plega, tu mires.

Ara, acaba de sortir FoldIT (plega'l). Parteix de la base que la ment humana pot discriminar millor que els millors ordinadors.Jo fa un parell de dies que hi jugo i és molt entretingut. No cal haber estudiat bioquimica, pero ajuda, no?

Si heu de predre el temps, com a minim, canalitzeu les vostres energies d'una forma productive, home!!

2 comentaris:

  1. Ecolta, que jo faig sudokus, eh?! productiu no és, però vaig millorant dia a dia...

    Provarem aquest nou invent, a veure si aconseguim fer avenços en aquest camp.

    ResponElimina
  2. Ostres, m'he baixat el programa i no em va bé... ho hauré de deixar per un altre dia... sé que tu tens mac, o sigui que no deu ser per això, però si puc ho provaré des de la feina, que allà tenim windows. Ara m'he quedat amb les ganes!!

    ResponElimina