dissabte, 13 d’octubre del 2007

El Mestre Monzó

Finalment la Fira del Llibre de Frankfurt ha començat. Aquest any esta dedicada a la literatura catalana, però si no he entès be, els valencians no hi participen, i tampoc els escritors catalans que escriuen en altres llengües.

Quim Monzó va fer el discurs inaugural, que val molt la pena. No l'he trobat al youtube, però si que tinc un link the vilaweb aquí. Monzó fa referència a Pau Casals i al seu discurs a les nacions unides, que encara em fa posar la pell de gallina. Casals que es va haver d'exiliar durant el Franquisme va ser convidat a la ONU per tocar el Cant dels Ocells. Quan acaba, fa un parlament de 2 minuts, que com diu Monzó va emocionar els catalans tant com va deixar indiferents a la resta d'habitants del planeta.


L'altre referencia a Salvador Dalí, no ho oblidem, l'home que al morir va deixar tot el seu llegat artistic a l'estat Español.

3 comentaris:

  1. Déu n'hi do el repartiment de cracks que ens exposes aquí, tots catalanets de pro. En Monzó va estar gran, ja vaig sentir el seu discurs, i té moments brillants. I que dir de Pau Casals? Quin discurs, potser no va impressionar a ningú més, però per nosaltres, ens exalta l'orgull de ser catalans. I és que no és per menys, ja està bé de complexes d'inferioritat, tenim una gran nació, i algun dia tot el món ho sabrà.

    ResponElimina
  2. He llegit el discurs d'en Monzó, molt bo. Aquest vídeo d'en Dalí no l'havia vist!

    Segurament és cert això que els catalans ens emocionem i la resta del món ni s'immuta...

    ResponElimina
  3. En quina franja horària vius? Això de que la fira del llibre de Frankfurt ha començat... Si et descuides et solapes amb la de l'any vinent...

    És conya. Gràcies pel post. No he pogut veure el vídeo del monzó al vilaweb (no sé què cony passava amb el sò), però l'he pogut sentir al web de Rac1.

    I Pau Casals? Gallina de piel, eh! Tu que estàs més lluny t'has degut emocionar...

    Per cert, felicita a la Noe de part meva (hi sóc a temps, no?). Ara li envio un mail.

    ResponElimina