dissabte, 20 d’octubre del 2007

Pregar incrementa la taxa d'exit de la fecundació in vitro

Us podeu imaginar quina sorpresa la meva quan un divendres a la tarda, estava perdent el temps esperant que arribés l'hora de plegar i mirant webs em cau a la pantalla això:

Scientist sues over opinion piece

I llegeixo una mica més... Resulta que un grup Koreà ha publicat (sí, sí, publicat) un estudi que basicament diu que Pregar incrementa la taxa d'exit de la fecundació in vitro.

Evidentment un senyor bastant mes serio que els Koreans, el Dr Flamm va escriure un article d'opinió que podeu llegir aquí, però del que us adjunto un parell de paràgrafs.

Dr. Cha's 2001 prayer paper was apparently rejected by several other journals including the New England Journal of Medicine and the Journal of the American Medical Association. But the JRM published the bizarre manuscript and the astounding results were reported in the New York Times and even discussed on ABC's Good Morning America. However, the study soon began to fall apart.

In October 2002, coauthor Daniel Wirth, a mysterious man with no medical or scientific training, was indicted by a federal grand jury on multiple felony charges. An FBI investigation found that Mr. Wirth and an accomplice had been using the identities of dead boys to orchestrate criminal schemes. Inexplicably, editors at the JRM still refused to respond to questions about the paper.

Cal a dir que era un clinical trial, controlat, randomitzat i doble blind (les senyores que rebien tractament de fecundació in vitro no sabien si algú pregava per elles o no, i els/les estadistes no sabien si les dones amb mes taxa d'èxit havien rebut pregaries o no... Cal a dir que no he pogut accedir a l'article original.

Doncs ara, els Koreans estan demandant al Dr Flamm (danone).Algun comentari?

2 comentaris:

  1. Ai... Si és que la història de la ciència ha canviat de paradigma un munt de vegades... La primera publicació sobre la circulació pulmonar (Servet, si no recordo malament) es tractava d'un tractat de teologia en que s'investigava on residia l'ànima. Doneu-li una mica de temps als Koreans i els protocols de lligació inclouran un "resi tres aves maries" just a continuació del famós "1h at room temperature"

    ResponElimina
  2. És que hi ha gent per tot, eh? Però no deixa de ser trist que encara actualment hi hagi gent que barreja la ciència amb la metafísica. Ara que, més d'un resariem a algun déu perquè ens surtin els experiments...

    ResponElimina