diumenge, 26 de febrer del 2017

Borgen, Season 3

La tercera i última temporada de Borgen comença ja amb moltes sorpreses i descol·locant-nos de valent. La segona acabava en un punt àlgid, ens esperem llorers i corones per la Birgitte Nyborg, però...

A PARTIR D'AQUÍ HI HA SPOILERS COM UNA CASA

Podrien ser uns arreplegats, però són els Nous Demòcrates
La presidenta ha convocat eleccions després d'un gran èxit polític, pensant-se que ho té ben encarrilat, o almenys sabent que parteix amb cert avantatge. Però res més lluny de la realitat, en la represa de la sèrie en aquesta tercera temporada ens trobem que el president torna a ser en Lars Hesselboe dels liberals, i que la Birgitte ha deixat la política i es dedica a viure de rentes. De fet, ha refet la seva vida i tot. Però el nou líder dels moderats Jakob Kruse retira massa cap a la dreta, i això fa que l'ex-primera ministra li demani tornar a la vida política activa. Davant la negativa del zelós Kruse, la Birgitte decideix formar un nou partit, els Nous Demòcrates, i reuneix uns quants parlamentaris descontents amb les seves formacions, i amb la Katrine Fønsmark com a cap de premsa. Aquesta última temporada se centrarà en la carrera de la Birgitte per presentar-se a les eleccions en condicions d'obtenir uns bons resultats.

Jeremy, cuida'm els crios mentre surto a la tele...
A priori tants canvis fan que la sèrie perdi una mica d'interès: ja no és el que era. Però si mirem objectivament l'argument, la trama és potent i enganxa com sempre. Ja se sap que ens aferrem massa a allò que coneixem, i per això estic segur que tothom, pràcticament sense excepció, considerarà aquesta temporada la pitjor de les tres. Raons no en falten, però no són argumentals, com deia. Per exemple, el paper del probablement millor personatge de la sèrie és pràcticament testimonial, en Kasper Juul ara treballa a la tele, i es dedica a fer de pare del fill que té en comú amb la Katrine, tot i que ja no estan junts. Adquireix massa protagonisme en Torben Friis, que és un peix bullit. En Bent Sejrø o la Hanne Holm surten massa poc pel meu gust.

Per contra, apareixen alguns nous personatges prou interessants, com la nova parella de la Birgitte (el seu marit també té un paper molt més testimonial), en Jeremy Welsh, o en Søren Ravn, l'expert en economia dels Nous Demòcrates, que a les seves hores lliures fa de president rus a House of Cards

Valoració: Un bon final de sèrie, igualment absorbent malgrat els canvis, però 'No Kasper Juul, no party'.

2 comentaris:

  1. Una mica el que vaig dir quan jo la vaig veure. Massa protagonisme pel Torben amb una història d’infidelitat que a ningú li importa a costa de treure en Kasper que agradava a tothom i aquí només es limita a interactuar una mica amb la Katrine. Al principi no enganxa perquè la sèrie té masses canvis respecte anteriors temporades, però cap al final amb el tema de presentar-se a les eleccions la emoció torna per si sola. Un punt important es que han sabut acabar la sèrie quan calia, allargar-la hagués sigut un error, com Homeland que no donava més de dos temporades, i ja poden vigilar els de House of Cards que poden anar tancant la paradeta abans no comenci a cansar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord amb l'anàlisi doncs. També amb que han fet bé acabant-la després de la tercera temporada, que ja sembla una mica bonus, per tots els canvis, però que va remuntant. El cas és que no entenc els canvis, la veritat. Per quin motiu, per exemple, la Katrine i en Kasper estan separats? Calia, després de tantes històries a les altres dues temporades? I tantes altres coses que no quadren, però en fi, al final acaba sent una bona trama. A banda del Torben, que se'n pot anar a prendre pel cul, encara que quedi com un heroi. A mi la Pia em queia bé.

      Sobre Homeland, també d'acord, arriba justet justet al final de la segona. Que n'hagin fet no sé quantes temporades més és un insult a la intel·ligència. I House of Cards potser sí que va de baixada, però la seva caiguda és progressiva i poc a poc, encara pot donar de si, i penso que la seguiré mirant.

      Elimina