dimarts, 24 de març del 2009

No fotem!

Pensava que la cosa no s'allargaria tant, tenia una certa esperança de que o bé l'honestedat, o bé el pragmatisme fet prudència convidarien a les forces de l'ordre catalanes a mantenir -com a mínim- la boca tancada durant un temps. Però es veu que no, es veu que l'arrogància, l'orgull i el joc de collons s'han imposat sobre els valors que innocentment esperava i han fet que el cos de mossos d'esquadra insisteixi en deixar clara la seva pròpia bondat i demonitzar els estudiants concentrats a la UB o manifestats pels carrers de Barcelona.

No tenia intenció d'escriure aquest post quan van passar els fets perquè pensava que era força evident, però en sentir les declaracions d'autoexculpació del director dels mossos d'esquadra, que inculpava als manifestants de les ferides als periodistes, quan fins i tot el degà del Col·legi de Periodistes ha denunciat públicament els fets, no puc evitar dir la meva.

Durant l'època de govern Aznar vam aprendre que una mentida repetida dues-centes vegades es podia arribar a convertir en una veritat, i sembla que la seva militància no és l'únic col·lectiu que n'ha pres nota. Aquests dies he pogut sentir el director dels mossos d'esquadra declarar que les ferides a la cara d'un fotògraf van ser causades per un martell llençat pels manifestants, quan el propi periodista ho nega rotundament (argumentant que, donat que va rebre a la cara és evident que va veure qui l'estava agredint) i he pogut veure vídeos al web de la Vanguardia corosament retallats i preparats perquè tot sembli més maco, quan les versions completes (no editades) mostren un panorama que fa posar els pèls de punta.

En fi, no us vull fer servir de "sac de les hòsties" per descarregar la meva indignació i la meva ràbia contra una de les coses que més em treu de les caselles en aquest món: L'abús de poder en qualsevol de les seves formes. Només us demano que sigueu prudents a l'hora d'emetre opinions i judicis de valors, i que no us deixeu emmetzinar per les immorals manipulacions que s'estan cometent entorn aquest esdeveniment. És molt fàcil tancar el tema dient que eren quatre ocupes tirant pedres i que alguna cosa s'havia de fer.

Us deixo un parell d'enllaços amb alguns vídeos que he considerat interessants:


-Canal de vilaweb amb mitja dotzena de vídeos (especialment declaracions de diverses parts).
-Blog de Manuel Delgado, professor d'Antropologia de la UB. Intercalats entremig del post hi trobeu enllaços a vídeos no editats que, si bé es fan més llargs de veure, mostren una realitat més completa que els "reculls" d'alguns mitjans de comunicació.





3 comentaris:

  1. No puc negar que no he estat prou al cas del tema com per haver rebut opinions d'un cantó i de l'altre. Però sé que tens raó, i conec mossos, i quan els sento parlar em fa por. Em fa por que les animalades que diuen, entre rialles, puguin ser veritat. Ells abusen, i això s'amaga, perquè els que escriuen els fets estan del mateix cantó. La mateixa història de sempre, com quan diuen que a les manifestacions són quatre gats...

    ResponElimina
  2. Ostres, no tinc massa temps per veure els videos, però em crec que puguin fer aquesta manipulació. Entenc que posar en entredit els cossos de seguretat és perillós, perquè precisament són entitats a les que cal respectar, però tampoc cal passar-se.

    A veure què diuen després de l'informe, en Saura vol donar explicacions al parlament.

    ResponElimina