dimarts, 14 de novembre del 2017

The good wife, Temporada 1

De vegades el nom d'una sèrie o d'una pel·lícula ens pot tirar enrere a l'hora de donar-li una oportunitat. Em vénen al cap moltes males traduccions de títols que no fan justícia al que després podem veure. Però la traducció no és el cas de 'The good wife', la bona esposa, nom que porta a equívoc de seguida. No, no és que l'Alícia Florrick no sigui una bona esposa, però la sèrie que protagonitza va molt més enllà del que podríem pensar. La primera temporada consta de 23 episodis d'uns 40 minuts cadascun.

Els personatges més destacats de la primera temporada, d'esquerra a dreta: 
Kalinda, Cary, Lockhart, Alícia, Will, Peter i Eli Gold. D'aquí.

El fiscal del comtat de Cook a Illinois, Peter Florrick, es veu obligat a plegar esquitxat per casos de corrupció i per un escàndol sexual amb una prostituta. L'acusació el porta a la presó, pendent d'una apel·lació. La gran damnificada és la seva dona, l'Alícia, que acostumada a una vida molt acomodada per la posició del seu marit, es veu obligada a recuperar la seva carrera d'advocada per mantenir els seus dos fills. Trobarà feina al bufet d'un antic company de carrera, en Will Gardner, on haurà de competir amb altres associats per una plaça fixa. Durant la primera temporada, anirem veient com el bufet anirà resolent casos i arribant a acords, amb gran participació de l'Alícia, però també amb el seu principal competidor Cary i la investigadora Kalinda. Mentrestant, el cas del seu marit s'anirà resolent, tot i que té molts clarobscurs, i l'Alícia es debatrà amb ella mateixa per si el perdona i torna amb ell quan surti de la presó, o tira per altres bandes. La carrera política d'en Peter amenaça amb emportar-s'ho tot per davant altre cop, però ella té clar que no pensa deixar la seva feina a Stern, Lockhart i Gardner.

L'Alícia visita en Peter a la presó. Si s'hi queda una temporada més, 
potser no passa res... D'aquí. 

La sèrie va de menys a més, des d'un inici tebi fins a enganxar moderadament, i acaba sent prou interessant. L'Alícia és una mica sosa, però altres personatges, com la Kalinda, que té uns mètodes qüestionables però sempre se'n surt, ho compensen amb escreix. Altres personatges destacats són en Will, que sembla un bon paio tot i ser un tauró de l'advocacia, o l'Eli Gold, cap de campanya d'en Peter quan vol tornar a ser fiscal, que és molt peculiar. També veurem com el bufet passa per dificultats econòmiques, cosa que porta conseqüències.

Kalinda i Eli Gold. Sense ells, la sèrie valdria la meitat. D'aquí.

En l'apartat de cares conegudes, en aquesta primera temporada treuen el cap la Britta Perry de Community, l'Oberyn Martell de Joc de Trons i mig repartiment de House of Cards, en Peter Russo, la Heather Dunbar, en Seth Grayson i en Tom Hammerschmidt.

A Dorne no es pot anar vestit així... D'aquí.

Les sèries d'advocats sempre tenen un interès implícit perquè els casos que presenten sempre són un misteri, i com aconsegueixen defensar els acusats sempre sorprèn. En aquest cas, a més, la història subjacent té incomptables girs i es va barrejant amb els casos puntuals fins a construir una xarxa prou ben aconseguida. En conjunt, força correcte, sense tornar-se boig, però una sèrie per anar seguint.

Valoració: Kalinda sempre al meu equip. 

2 comentaris:

  1. Els casos judicials són força originals, potser els de la primera temporada no tant, però més endavant sens dubte. Els clients del buffet són recurrents, potser no en la primera però en les següents veuràs com els més suculents tornen a aparèixer. El mateix passa amb els jutges, cadascun amb la seva personalitat pròpia.

    Kalinda es la secundària preferida per tothom, igual que la iaia Florrick es la secundària odiada per tothom, però sobretot no perdis de vista a Eli Gold. En canvi la pròpia protagonista de la sèrie no es especialment carismàtica, no ho fa malament, però no es la raó de que la sèrie funcioni, ho són les trames originals i sobretot els secundaris habituals i els recurrents.

    M’alegro que hagis superat els tebis primers capítols i vulguis continuar amb la sèrie, una decisió que no t’arrepentiràs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, una cosa que no he destacat, i que és important, és que hi ha personatges recurrents per pur realisme. És normal que no hi hagi jutges infinits, ni fiscals infinits, oi? Per això van apareixent, i mantenen les seves personalitats, això està molt bé. És una sèrie sense subterfugis, podria ser basada en fets reals per com funciona. És clar que potser un advocat de veritat no pensaria igual. Als científics CSI no ens semblava massa realista, per exemple.

      La Kalinda secundària? Ho seria als òscars, on li donarien a actriu de repartiment, però jo la veig força 'main caracter', no? És la millor, igual que la iaia és la més odiosa, com dius, tot i que quan li surt el posat dominatrix guanya en dimensió. I ja es veu que l'Eli Gold dona i donarà per molt.

      De moment tenim la sèrie parada perquè estem mirant una altra que ja té ressenya pròpia, però penso que hi tornarem quan acabem aquesta altra, que ens ha enganxat més així de manera puntual. Però The good wife trobo que està molt bé i que val la pena mirar-la.

      Elimina