dissabte, 26 d’agost del 2023

Connexions estiuenques

Aníbal va desembarcar a l'actual Cádiz amb el seu pare i va fer carrera militar, fins a comandar l'exèrcit que va creuar els Alps amb elefants, com nosaltres amb la nostra autocaravana enorme. Qui també va creuar els Alps va ser Napoleó, no amb elefants, sinó amb infanteria, com nosaltres amb les nostres filles. Ambdós comandants comparteixen haver passat a la història com a grans estrategues, no com nosaltres que ens hem deixat guiar per la cerca de la fresca, les postes de sol i el gaudi de banyar-nos a llacs i piscines. Les batalles les reservarem per més endavant.

Snow Storm: Hannibal and His Army Crossing the Alps, William Turner 1810-1812

Turner va pintar a Aníbal creuant els Alps. No hi veig els elefants. Quasi no hi veig l'exèrcit. En el seu quadre es destaca la força de la natura, concretament d'una tempesta de neu.

4 comentaris:

  1. I què et penses que buscaven Hanníbal i Napoleó?

    ResponElimina
  2. El text m'ha sortit molt malament, l'hauria de millorar. En tot cas, ells diria que buscaven un altre tipus de glòria.

    ResponElimina
  3. Quan Anníbal va desembarcar a Cadis sí que tenia uns quants elefants, però pel camí va haver de fer molts quilòmetres i batallar amb molta gent. Al final això de portar elefants als Alps és més un mite que una realitat, les fonts més realistes apunten que potser devia arribar un, dos o cap elefant als Alps.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pons! Em connecto poc al blog i fins ara no havia llegit la teva resposta. Si, té lògica el que dius. Si van anar de Càdiz als Alps, devien passar per l'AP-7, no? Em flipa pensar en tot això.

      Elimina