dilluns, 3 d’agost del 2009

Leprechauns

Em va sorprendre a Irlanda que podies trobar per tot arreu imatges d'un tipus de follet original d'allà, els leprechauns. Res a veure amb l'omnipresència de la Guinness, és clar, però déu n'hi do. Els leprechauns són uns follets molt especials, i van que ni pintats pel costumari irlandès. En teoria són sabaters, però no són mai capaços d'acabar mai un parell de sabates, i es diu que això és per culpa a la seva tendència a beure cervesa casolana. Però el que si que fan bé és acumular tresors, ens encanta acumular monedes d'or i amagar-les sota d'arbustos, i també es diu que els amaguen allà on l'arc de sant martí toca el terra. Són molt curiosos, i tots els que vaig veure vesteixen de verd, tot i que sembla que originalment vestien de vermell (van canviar d'operadora mòbil o de colla castellera, no ho sé...). Són individus solitaris i entremaliats, gaudeixen de fer bromes al personal. Els irlandesos, que són molt seus, ho tenen com un dels seus símbols (un cop més, a anys llum de la Guinness...), i els vaig veure en moltes samarretes i altres souvenirs. Em va fer gràcia en especial una samarreta que resava 'Els leprechauns m'han obligat a fer-ho!'. Llàstima que buscava una altra samarreta que al final no vaig trobar. Ara me la compraria.

4 comentaris:

  1. Els Lepreuchans surten a Harry Poter, XeXu!! :-))

    Resulta que l'esport més popular al món màgic és que Quidditch, que es juga dalt d'escombres voladores, hi ha tres cistelles defensades per un porter, hi ha uns encistelladors i uns batejadors que... uhmmm... bé, és molt complicat per explicar-ho ara... però, per si tens curiositat :-))


    Resulta que un dels llibres (Harry Potter i el Calze de Foc) comença precisament amb la Fase final del Campionat Mundial de Quidditch i, el partit de la final és entre Irlanda i Bulgaria.

    Abans de començar el partit, hi ha com una mena d'exhibicions i, per Irlanda, surten Lepreuchans, repartint monedes d'or per tothom!! El que passa és que aquestes monedes dels Lepreuchans, a la poca estona perden el seu valor.

    Aquí un momentet de la Cerimònia inaugural, tot i que no es veu com van "tirant" l'or :-)


    Per cert, si t'hi fixes, tota l'esctructura de l'Estadi, en un moment donat, pot ser com una pantalla gengant on es projecten imatges. Es veu com enfoquen el millor jugador del món: Víctor Krum, de l'equip de Bulgaria.

    Doncs bé, aquesta imatge del jugador projectada al voltant de l'estadi, sempre he pensat que la van copiar en la Cerimònia Inaugural dels Jocs Olímpics de Xina. Llavors, un atleta feia la volta a l'estadi "pels aires"... En fi, jajaja coses meves :-)

    És que he vist el dibuixet del Lepreuchan al "Bona nit i tapa't" i, clar, he saltat aquí :-)

    ResponElimina
  2. Ah!! La final la guanya Irlanda, of course!! :-))

    ResponElimina
  3. Ai, aquests irlandesos...

    M'encurioseixen moltíssim les analogies de les diferents cultures. El meu pare m'explicava que hi havia una olla plena de monedes d'or allà on l'arc de sant martí tocava a terra.

    ResponElimina
  4. Ei Assumpta! Als asidus de la coumitat del fosfat ens encanta que hagis saltat al nostre blog i jo personalment et convido a que ho facis més sovint.

    Saveu, jo també sóc una mica fan del nen de les ulleres, les òlives i les escombres voladores (bé, el nen en qüestió em cau una mica malament, però sóc un fan incondicional del món que s'ha creat al seu voltant). El fet és que no ho recordava això dels follets aquests, així que gràcies per fer-me'n memòria!

    I els catalans, que tenim alguna cosa així? A part del caganer, vull dir...

    No sé, segurament com a éssers imaginaris guanyarien els gamusins, però són massa catalans i no deixen monedes d'or per enlloc. En fi...

    Per cert XeXu, l'enllaç de la guiness no funciona.

    Salut!

    ResponElimina