dilluns, 3 de setembre del 2007

L'esperat concert d'AF a Manresa!!

“Si, no cal que ens estressem, marxem a mitja trada, arribarem allà, tindrem temps de xerrar una estona i sopar sense presses abans del concert, és a les 11!”. I una merda! Això t’ho creus tu! Com sempre, vam sortir tard i vam arribar amb el temps just de dir “Hola què tal!” i començar a cantar.

Hòstia! Segurament va ser un concert molt xulo, recordo especialment d’Hotel Occidental i Viure sense tu (quin final!), però per mi va ser estrany, feia massa dies que no els veia en directe. Em va agradar molt el llum que projectava un espiral donant voltes a l’edifici de davant de l’escenari, donava un caràcter psicodèlic al concert. De conjunt, en Manresa ens deleitava amb el seu organillo, i en Juanmi, sempre amb aquella cara de "esto no va conmigo" ens va fer flipar amb la guitarra. No va faltar ni l'harmònica (cada cop millor, he de dir) ni en Roca aguantant el ritme... Sou uns cracks! Potser aquest era el concert ideal per tocar Aquesta pluja? ei, que de què i hem de sortir per potes! Quina sort que no va ser així, venir de tant lluny per deixar-ho a mitges... no ens ho haguéssim perdonat mai!

Erem un total de 5: tres nois i dues noies. Aquesta vegada hi vam anar en 3 cotxes, tots venint de llocs diferents (ei! Que d’estalviar en sabem molt!), i vam marxar en tres cotxes sense variar la relació persones/cotxe (que era de 1,66, mínim 1, màxim 2). Van caure algunes cerveses (una mentre sonava “Wa Yeah!” a sobre meu) i al final un parell de martinis pels afortunats que no havíem de conduir. Que bé! És poc habitual, però sí: després del concert vam seure en una terrasseta del passeig (que és passeig i no rambla) i vam xerrar una mica.

No m'oblido dels dos parells de persones que ens vam trobar: una coneguda que ens va acompanyar durant el concert, cantant, cridant i aplaudint! I l’altre, que segur que també devia fer aquestes coses, la vam trobar al final del concert. “Encantada”, "Jo també" no recordo res més, era fosc i... ah! Sí! Alguna cosa d’un petit poble, llàstima que no vam poder seure plegats, haguéssim xerrat de tantes coses! Sí, a mi també m’ho diuen que xerro molt...

Vaig arribar a casa esgotada! Però amb un desig: la propera vegada sopem plegats, i que toquin “Camps de maduixes”, si?

PD: sí, ja no sóc campiona, i què? apa que no en fa dies!! escolta que 15 tampoc és tan mala marca, eh? que he estat 3 setmanes de baixa!! Ah! i quan menys t'ho esperes, n'hi ha que van al concert de Vilafranca... ja està bé, home!

10 comentaris:

  1. La veritat és que dintre dels punts positius d'un concert acceptable a la capital del Bages està l'enllumenat psicodèlic i espiral sobre l'edifici oposat a l'escenari, les trobades inesperades, les birres preliminars d'alguns al bareto de la plaça, com no, l'"afterhours" pel passeig, i també la silueta de Montserrat sota la poca llum lunar que regnava aquella nit. Com a punts negatius esmentaria les quatre gotes que ens van fer patir (aiiix aquesta pluja!), la penya xunga de Manrússia que s'entestava en fer del concert un botellón ple de colzades i esquitxades alcòhliques, la meva perduda particular "ansortint" del poble, que s'hagués evitat si el millor GPS hagués vingut a un nou event antoniafònic per terres catalanes.

    ResponElimina
  2. Ostres, quina enveja! No sabia que haguessin tocat a Manresa... I just ahir em vaig assabentar que el dissabte que ve els tenim al Parc de Catalunya de Sabadell!! A propòsit, si hi hagués anat, compartiria amb tu el desig d'haver sentit "Camps de maduixes"... m'encanta aquesta cançó!! ;-)

    ResponElimina
  3. Camps de maduixes ja! És que...
    Quina crònica, quina crònica Déu, ha valgut la pena esperar! Ai la meva Txarito que bé que ho fa. Entre tu i en GG ja ho heu dit tot, ara ja només queda esperar el següent. Si no hi hagués alguns desaprensius que van a Vilafranca amb nocturnitat i males arts... he sentit 18? Si, em sembla que si. En dos dies nova crònica, així que estigueu a l'aguait. A algú se li acudeix algun altre tema?

    ResponElimina
  4. Doncs ja en som tres! Si ho hem aconseguit alguna vegada, ho podem tornar a fer.

    Gg... Com t'ho diria... Com a punt negatiu jo també esmentaria una absència més que notable... Què me'n dius?

    Txari, molt bo! Un concert d'AF no té el mateix gust si no s'hi va amb aquella sensació de que "podriem no haver-hi estat". Molt antoniafònic el paràgraf aquell de "No m'oblido...". Només et falta que quan et preguntin en una entrevista "Què volies dir?" responguis "...No, no em proposava transmetre un missatge en particular. Simplement parlava de les presentacions..."

    Salut!

    ResponElimina
  5. Petita anotació de comentarista:
    El començament del meu comentari fa referència a la lingüista elitista, però com suposo que observareu els més detallistes, el company xexu ha apretat el botó a les 18:56 (pel que es veu, un minut abans que ho fes jo) i m'ha xafat la coherència.

    ResponElimina
  6. Gerhardt, evidentment que la seva absència va ser sentida, i de fet en el meu comentari està ja inclosa, tot i que una mica encriptada.

    ResponElimina
  7. Txaro, m'ha encantat!!. Per un moment m'he teletransportat en el temps i m'he situat a Manresa, a la plaça, prenent una orxata i/o martini...

    Veig que no van tocar en s'estiu, llàstima!! algun dia serà...

    Ja tinc ganes d'anar a un concert amb tots vosaltres. Què feu el proper diumenge 9?

    ResponElimina
  8. gg, mil disculpes per no haver llegit entre línies. Bé, de fet, per no haver llegit. Darrerament, no és la primera vegada que em salto alguna línia quan llegeixo...

    Salut!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris de suport a la meva crònica. Al proper (Sabadell, linguïsta, allà ens veurem!) duré paper i boli, perquè sempre m'oblido de moltes coses...

    Raquel (per la resta també) el concert és el dissabte dia 8, ho he confirmat a la web, a la una! si allà no podem quedar per sopar... molt malament anirem...

    ResponElimina
  10. Molt xulo, a mi em va molar molt, el post-concert! Curiós, si més no. El concert va estar bé, però realment això de les festes majors porta massa botellon incorporat. En fi.

    Osti, a veure si ens podem retrobar a SBD...

    ResponElimina