diumenge, 5 de març del 2017

Trapped, Season 1

Com, una sèrie policíaca ambientada a Islàndia?? Això s'ha de veure, encara que Islàndia sigui un dels països del món amb menys criminalitat (la gent es mor per altres motius) i no s'ho cregui ningú! I això és el que ens va portar a Trapped, una sèrie que ha causat furor, sembla ser, i que de moment només compta amb una temporada.

Els tres polis de Seyðisfjörðu: Hinrika, Andri i Ásgeir. 
Impressionen, oi? No, no contesteu.

L'acció de la sèrie transcorre a Seyðisfjörðu, encara que se'n guarden prou de dir el nom del poble. Sí que diuen, però, el nom real d'altres indrets de l'illa. Per situar-nos, aquest poblet costaner envoltat de muntanyes (i preciós, hi he estat...), està just a l'altra punta que Reykjavik, a la costa est. Allà en temporada alta hi arriba un ferri que ve de Dinamarca, via Illes Feroe. Doncs just quan arriba el ferri, troben surant a les aigües del port un cos desmembrat, sense extremitats ni cap. Els tres policies del poble, el cap de policia Andri Olafsson, i els seus companys Hinrika i Ásgeir (noms fàcils, com es pot veure), es posen de seguida a investigar, però tenen molt pocs recursos i demanen ajuda a la central de Reykjavik. Problema: s'acosta una tempesta que deixarà el poble totalment incomunicat, així que s'hauran d'espavilar sols. Al mateix temps, ha tornat al poble en Hjörtur, el xicot de la germana de l'ex-dona de l'Andri. La Dagný va morir en un incendi a la fàbrica processadora de peix quan estava amb en Hjörtur, s'hi havien colar per... bé, ja m'enteneu. Des de llavors, la família sempre l'ha culpat, però s'anirà descobrint que tant l'incendi de fa uns anys com el cadàver que ara ha aparegut amaguen històries molt més complicades del que es podria sospitar en un primer moment.

Anem a fer un passeig Hjörtur, que fa molt bon dia.

La sèrie és distreta, però val a dir que la miràvem més per nostàlgia d'Islàndia que per l'argument. Aquests islandesos són lents fent les coses, però tot i això, la trama està prou bé, i els protagonistes, encapçalats per l'Andri, tenen prou carisma. La investigació prescindeix de modernors, tot es fa parlant amb la gent, interrogant, seguint pistes i estirant fins, cosa que està bé. I fins i tot en un repartiment ple de desconeguts per nosaltres, hi trobarem un vell conegut, el ministre de justícia de Dinamarca i candidat laborista Hans Christian Thorsen, que aquí fa de capità del ferri.

Valoració: s'emportaria un bé alt, és prou distreta i la trama té tela, però tampoc n'hi ha per tant. Les imatges, valen la pena. Seyðisfjörðu... ains...   

4 comentaris:

  1. Ja et val, mirar una sèrie que jo no he vist, ara què? Seré jo el que haurà de mirar la sèrie? Saps que les coses no funcionen així. Sobre la sèrie no puc opinar, però si realment vols una sèrie amb una bona investigació criminal d’un cas una mica rebuscat però versemblant Bron, i aquests també són nòrdics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sóc una mica anti-sistema, ja saps, i el sistema establert ja sé que és que primer mires tu la sèrie, i després nosaltres, però aquest cop he anat contra el poder establert. Em sembla estrany que un escamot d'AhSes encaputxades no m'hagi vingut a buscar a casa de matinada.

      Vaig buscar la sèrie que dius fa un temps i no la vaig trobar. No la descarto, però ara estic a altres coses. De fet, si no recordo malament, buscava Bron, i la vaig confondre amb Borgen, i vaig començar a mirar Borgen, hahaha. Un encert, de totes maneres.

      Elimina
    2. Bron, Broen, The Bridge, El Puente, té molts noms.

      Elimina
    3. Gràcies per la info. Dubto que estigui a Netflix, però miraré d'aconseguir-la per altres bandes, pinta interessant.

      Elimina