dissabte, 1 de febrer del 2014

Insultant

No sé si per alguna via us han arribat referències de la web de l'ABC que es diu "Aula de sexualidad". Hi he entrat per fer-hi una ullada, i quan he arribat a l'article titula ¿Una violación puede ser motivo para abortar?, m'he indignat sobremanera! Necesito desafogar-me i, si no us molesta, ho faré aquí.

Diu: "el embrión no es culpable de lo que le sucedió a su madre, ni de que su padre sea un criminal"

Em pregunto: La custodia serà compartida? Hi haurà pensió del pare sobre la mare? Jo crec que tot "embrió" té dret a ser desitjat. A néixer fruit de l'amor i per ser estimat. Això és un mínim. I no m'estic referint a la concepció en si, que pot ser una "in vitro", el millor polvo de la teva vida o una relliscada.

Diu: "al trauma de la violación se suma el del aborto" i "madre no tiene que criar forzosamente a ese niño. Puede continuar con el embarazo y, llegado el momento, darlo en adopción"

Em pregunto: I el trauma de donar la teva criatura en adopció? Sabeu el que és per una mare passar per un embaràs, un part i que després hagis de donar la teva criatura? Entenc que és una decisió legítima, però ningú t'ha d'obligar ni cap a un costat ni cap a l'altre. Tot plegat ja és prou traumàtic.

Entendria que fessin un article defensant el dret de donar en adopció una criatura i conscienciant perquè no es giri l'esquena a les noies que decideixen fer això, només faltaria! Però sincerament, que facin un article com aquest és insultant. És una situació que cal tractar amb molta delicadesa i sense empènyer a la noia a fer res contra la seva voluntat. 

Anem per mal camí, amb aquesta gent. I paro d'escriure perquè no em vénen més que insults al cap. Hombre ya! 

Apunt interessant de la web: "Respuestas elaboradas por el equipo de profesionales que conforman el Proyecto educación de la afectividad y sexualidad humana, adscrito al Instituto Cultura y Sociedad de la Universidad de Navarra."

I ja per acabar aquesta vomitada, trauré una cosa que fa temps que em grinyola. El mateix diari ABC treu sempre articles sobre que guai que és ondar el pit, portar els nens amb portanadons ergonòmics i no deixar plorar les criatures. Em preocupa que el mateix diari que empeny a una noia violada a ser mare, defensi la criança de proximitat, doncs em fa pensar que el que pretenen és relegar la dona al paper de criadora i tornar al model familiar dels anys 60. He dit! 

3 comentaris:

  1. Hem comentat el post en directe abans que el pogués llegir. Ara que ja ho he fet, reitero la meva indignació, que és la mateixa que la teva. Sobre els dos primers punts ja n'hem parlat i em semblen absurds i malintencionats. Per cert, que ja havia llegit l'article sencer.

    Com que també em podria estendre molt i acabar traient bilis per la boca, només diré un parell de cosetes. La Universitat de Navarra és de l'Opus, això primer. I segon, és evident que amb el govern que hi ha a España, i els mitjans que aquest té a sou, com l'ABC, hem retrocedit moltes dècades en el temps, i moltes coses funcionen com als anys 60. Malauradament, la consideració cap a les dones també, el masclisme recalcitrant està en alça, tot i que ara també hi hagi dones en llocs de responsabilitat política, elles mateixes no són contràries a aquestes idees. Demencial. Per sort, crec que les dones d'avui en dia ja no estan per hòsties, mai millor dit.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord que és indignant, però bàsicament és el que t'esperes d'aquesta gent. Tot i això, voldria dir que només estic d'acord amb ells en el fet que, efectivament, l'embrió, que és ja un ésser humà en formació, no en té cap culpa de res. Però bé, el primer requisit és que sigui desitjat, i en aquests casos és evident la resposta... Ara he llegit un article a El País que també encén molt en aquesta línea del tema abort: http://sociedad.elpais.com/sociedad/2014/02/04/actualidad/1391548304_672721.html

    ResponElimina
  3. El ABC es una de las pruebas latentes de que aquí el Franquismo no murió, aquí el "tercer reich" triunfó, y ahí siguen, copando gran parte de la sociedad.

    ResponElimina