dimecres, 16 d’octubre del 2013

Serà Taxi?


Quantes vegades ens hem preguntat mútuament (o fins i tot a nosaltres mateixos) quin era el nostre àlbum preferit d'Antònia Font? Estic segur que ens hem respost moltes vegades, però no posaria la mà al foc per defensar que la resposta hagi estat sempre la mateixa. Avui, després d'uns dies de desafecció a les cames, m'he tornat a calçar les vambes per sortir a córrer. Portava el reproductor de música, per allò d'ajudar-me a desconnectar de cabòries i converses imaginàries i, com si es tractés d'un regal de la providència, el shuffle de l'iPod ha volgut concatenar Portavions, Milers d'habitants, Darrera una revista i Extraterrestres, una darrera l'altra! Quanta felicitat (i provinent, majoritàriament, de Taxi). Es pot demanar alguna cosa més? Mmm... Doncs si, Batiskafo, Wa yea!, Icebergs, A Rússia, Alpinistes-Samurais, Viure sense tu... Suposo que molts quilòmetres hauria de fer perquè l'atzar me les acabi mostrant totes.

4 comentaris:

  1. Difícil triar, perquè em sembla que depèn del moment tires per un àlbum o l'altre. 'Taxi' és una gran obra, però jo sempre solc mencionar 'A Rússia' si em pregunten. Potser quedar-se amb una barreja de tot, com fas tu. Hauríem de revisar 'L'últim recopilatori'...

    Antònia Font sempre ens salva el cul, no sé com ens ho fem. M'ha agradat el post, molt nostre.

    Posa etiquetes als posts, home!

    ResponElimina
  2. Sí, la veritat és que és molt guai quan Antonia Font et salva d'aquesta manera. És un sentiment com de tornar a casa després de molt de temps.

    Jo, com en Xexu, sempre solc dir "A Rússia", però la veritat és que tots estan molt bé. Els discos d'AF es caracteritzen per tenir "diamants en brut". No descobreixes el que amaga una cançó fins que no l'escoltes en el moment adequat. I en aquell moment, tot prèn sentit i la cançó, que mai t'havia agradat especialment, passa a ser la millor obra mestra del món.

    ResponElimina
  3. Díficil!!però ara mateix escolliria "A Rússia" i un recopilatori dels "nostres".

    ResponElimina
  4. Buffff, la pregunta del milió...Evidentment, el recopilatori recopilaria totes les cançons preferides, però clar, no existeix com a tal produít per AF, així que no seria la resposta a la pregunta encara...Amb els álbums d'AF tinc la impressió que els classifico en pre-Edinburgh i post-Edinburgh, de forma que en la etapa "post" estan el Lamparets i el Vostè és aquí, i en la "pre" tots els altres (no compto el Coser i Cantar). M'ha impactat molt positivament l'últim disc, el Vostè és Aquí, és una obre mestra carregada de temes impressionants, i per mi tindria molts números de ser el "number one". Però jo conjugo no només les cançons del disc en sí, però també l'assistència a concerts i tots els grans records de nosaltres, de forma que nostàlgicament tinc com una força que m'impulsa a prioritzar els àlbums pre-Edinburgh. I d'aquests discs pot ser també m'inclino més per "A Rússia". Però és una elecció difícil, molt difícil.

    ResponElimina