divendres, 18 de gener del 2013

Blaumut, concert 1

El títol del post és doblement encertat. Ahir vam veure per primer cop els Blaumut en concert, un nou grup català que apunta maneres, pel meu gust molt més que molts dels que posen per la ràdio habitualment. El segon motiu d'encert és que, sense saber-ho nosaltres, era també el primer concert que feia el grup en un escenari gran i davant d'un públic nombrós.

Violí, violoncel, guitarra acústica, bateria, amb participació esporàdica d'altres instruments, també més electrònics, el resultat final és força agradable de sentir i també de veure. Música pop amb instruments clàssics. Una veu melosa, unes lletres que diuen molt però que amaguen més encara gràcies a metàfores impossibles. Així definiria el grup. I enganxós, perquè enganxa.


Pel que fa a l'execució del concert, doncs queda clar que els falta rodatge dalt dels escenaris, però això només s'aconsegueix a base de fer 'bolos'. Xerraires, però no tenen altre remei, ja que només compten amb les 12 cançons que té el disc. Divertits, però sense arribar al nivell dels Amics en els seus temps. Si se'ls ha de buscar comparació amb algun grup dels actuals, suposo que la trobaríem en els Amics de les Arts precisament, encara que la música tingui poc a veure.

A destacar que el públic era més aviat adult, de trenta cap amunt. Entre els més joves que hi havia segur que es comptaven dos jugadors del planter del Barça que ja juguen al primer equip, en Muniesa i en Sergi Roberto, els vaig tenir a un parell de metres molta estona abans d'entrar, però no em vaig atrevir a dir-los res!

Continuo amb la meva secció 'no només d'Antònia Font viu l'home', però de moment AF continua sent massa AF.

4 comentaris:

  1. Nomes he escoltat la de "Pa amb oli i sal" (crec que el titol es aixi) i esta forca be tot i que no puc opinar de la resta del disc ja que no l'he escoltat. Segur que us ho vau passar molt be, i d'aixo es tracta.
    Pero com be dius tu, AF continua sent massa AF.

    ResponElimina
  2. Déu n'hi dó, quina nota de cata més complerta! Totalment d'acord, el pa amb oli i sal apuntava maneres. Encara no he escoltat tot l'àlbum, però ara que m'ho has recordat, quan tingui un moment ho faré.

    ResponElimina
  3. Mira, una altra opció més per anar de concert! Tot i que encara els he d'escoltar, pinta bé sí. A veure com evolucionen, segur que aniràs a més. Per cert, on era aquest?

    ResponElimina
  4. GG, quin error no posar-ho al post! Era al Teatre Alexandra, a Barcelona.

    ResponElimina