dimarts, 18 de gener del 2011

Camins

Intentava pensar com comencar aquest post, i m'ha vingut al cap la canco de Sopa de Cabra "Camins". Poseu la canco i deixeu-la fer...



El post va de camins. Dels camins que un tria, i dels que abandona. De les decisions que un pren, en fred i en calent, per avançar a la seva carrera professional i personal.

Que fer quan acabes el doctorat? Tant de temps darrera una meta, i un cop aconseguida, que?

Fa temps que corro darrere una idea: conjuntar el que se de ciència i el que se de negocis en una mateixa feina. No hi ha massa oportunitats, ni aquí ni enlloc. I n'he trobada una. La Mayo te un departament que comercialitza la ciència que s'inventa aquí. I buscaven algú amb un doctorat al que no li fes por un canvi de carrera. I aquí entro jo.

Abandono el camí acadèmic, però no el de la ciència. Escullo el camí de ronda de la ciència. Aquell que porta a llocs desconeguts, però igualment excitants. Es un camí diferent. Com deia aquell, ni millor ni pitjor. Un cami que passa per universitats i per empreses biotecnologiques, per fons d'inversions i per creacio de noves empreses. Pero un cami que a curt plac passa per Estats Units.

Sento molt que no ens vam veure per Nadal. Tot i que llavors no hi havia res decidit, era una idea que ja m'havia contaminat i que creixia sense aturador.

2 comentaris:

  1. Moltes felicitats! M'imagino que et deu haver costat prendre aquesta decisió tant important que marcarà un nou camí en la teva vida professional i també personal.

    "Camins, somnis i promeses, camins que ja són nous"

    Una abraçada,

    Raquel

    ResponElimina
  2. En definitiva, que et quedes als EUA una temporada més. Penso que és la millor opció que podies triar, no t'he vist mai tancat en un laboratori i dedicat només al món de la recerca bàsica. Penso que tots estarem d'acord amb que és una orientació molt més adient per tu. Potser fa pena fer el canvi, després de tants anys, però en quatre dies estaràs content de la decisió. Sort en aquesta nova etapa.

    ResponElimina