dilluns, 1 de març del 2010

Renovació del DNI

Avui m'he anat a fer el DNI de nou, perquè me l'havien robat. M'han atès molt bé, d'això no em puc queixar, però ha estat tot molt surrealista i us ho vull explicar. Primer, no he pogut canviar l'adreça perquè no poden fer un duplicat per robatori i canviar l'adreça alhora (?), per a fer aquesta gestió hi hauré de tornar el dimecres vinent. Segon, el DNI que m'han fet caduca l'agost d'aquest any (?), perquè és un duplicat i agafa tota la informació del DNI anterior.

Vosaltres creieu que és normal?

Per altra banda, he volgut aprofitar per renovar-me el passaport (ja que caduca a l'agost i segurament el necessitaré): "Si te lo renuevo ahora, seguirá caducando en agosto. Tienes que venir tres meses antes de que caduque para que te lo pueda hacer con la fecha nueva". Chapeau. Li he comentat que la majoria de paisos demanen el passaport amb un mínim de 6 mesos de vigència, que si m'ho podia... "Si tienes que viajar, vienes con el billete de avión y te lo hacemos, no hay ningún problema". Ja, i no m'ho podria fer ara, que sé que hauré de viatjar, però que encara no tinc el bitllet d'avió? Doncs no, has de tornar al maig.

O sigui, que he de tornar el dimecres i un dia del maig. He de tornar a Granollers, deixar el cotxe en un pàrking (€€) i arribar més tard a treballar. I això, tenint el DNI més super-sònic d'Europa!

Ostres, per a mi fer aquestes coses sempre ha estat molt traumàtic... una de les coses bones d'haver fet 30 anys és que ara la renovació serà cada 10 anys!

8 comentaris:

  1. Quina simpatia que tenen aquests organismes. La burocràcia, ves. Que et posin tantes pegues a sobre que et roben el document... això que són ells els que t'obliguen a tenir-lo!

    ResponElimina
  2. Doncs sí, la veritat és que té tela!! Ara, no em sorpren gens, i de fet ja em va passar amb la renovació del carnet de conduïr, que em deien que era massa d'hora per a renovar-lo i fins que no faltessin 2 o 3 mesos per a què caduqués que nanai. Molt de xip molt d'electron però les coses no canvien! Ànims i sort!!

    ResponElimina
  3. Sempre l'amabilitat per davant de tot aquesta gent! Si ho vols fer més aviat potser podries provar la comissaria de policia de Plaça Urquinaona. Hi vaig anar el maig passat i em van renovar el passaport tot i que no em caducava fins el mes de gener. Simplement em van fer omplir un paper dient el motiu pel qual requeria renovar-lo tant aviat. Pero no vaig haver de justificar res de res. I a més, en aquest lloc et donen el passaport a l'instant, t'esperes 10 minuts i ja el tenen a punt (potser on vas anar a Granollers també és així...). Si ho proves ja em diràs que tal! I ànims i no hi donis masses voltes, tot i que sí que fa molta ràbia.

    Berta

    ResponElimina
  4. Hola,

    quina gràcia! A mi em va passar exactament el mateix amb el passaport.

    Jo hi vaig estar pensant. És ben curiós que no es puguin cancel·lar abans d'hora aquesta mena de documents. Encara que informàticament sembla possible, potser el problema està en la dificultat (o el cost, millor dit) de dur-ho a terme. Potser tenen un registre detallat de documents, dates de creació i dates d'expiració i el sistema no permet fàcilment canviar la data d'expiració.

    O potser és més senzill que tot això (coneixeu la navalla d'Ockham?): no volen gastar-se diners (perquè nosaltres en paguem una petita part, no tota) de la regeneració dels documents. Alguna cosa així va passar amb els carnets de conduir. En aquest cas, mentre tinguis aquells folis rosats, qualsevol renovació serà en folis rosats!

    En qualsevol cas; sembla ben curiós que haguem de fer tanta burocràcia per una cosa tan senzilla i necessària com aquesta!

    ResponElimina
  5. Jo crec que ens deixem "abduir" per la tecnologia, donant una responsabilitat a les màquines que no tenen. L'excusa "l'ordinador no em deixa" cada dia em rebenta més. Que som persones, collons!!

    Bé, demà us explicaré què tal em va la segona renovació del DNI.

    ResponElimina
  6. Això que he dit... i que gràcies pels vostres comentaris!!!

    ResponElimina
  7. Ja tot el que volia dir s'ha dit, però deixo constància també que em fa molta ràbia que passin aquestes coses, tot i que he trobat molt graciós l'escrit.

    Ja ens explicaràs que tal demà...
    raquel

    ResponElimina
  8. Jo ja coneixia la història, però la indignació es reviu quan llegeixes el post. El que trobo més surrealista i injustificable de tot plegat és que per canviar-te d'adreça t'hagis de fer un DNI amb l'adreça vella i tornar l'endemà per fer-te'n un de nou amb l'adreça nova. És simplement brillant.

    ResponElimina