dimecres, 26 de març del 2008

La piramide

Ahir vaig passar una tarda molt interessant i molt educativa. La Noemi em va fer anar a una reunió d'"algo de viatges". Arribem a un lloc molt difícil de trobar i bastant amagat on ens van fer una presentació powerpoint sobre aquesta gran empresa que ve del creador de hotmail, i de gent de Silicon Valley i que ven viatges per un servei de subscripció i que, atenció, et paguen comissió per reservar el teu propi viatge. Per que no?

D'aquí passem a que fan una pagina web per cada persona que es agent de viatges (i jo penso, el que volen es reclutar gent per fer d'agents de viatges) i quan tu et fas membre tens accés a viatges super-baratos. Si portes uns quants amics, et descompten la quota d'inscripció de $450. I si els teus amics porten amics, no pagues res al mes. I per confirmar-ho tenim al davant ni mes ni menys que al que guanya mes d'aquesta empresa que no hem sentit a parlar mai. Ell guanya $100,000 al mes.

Mitja part de la presentació. Nem a sopar li dic a la Noemi. Ella es vol quedar. Jo trec el mòbil i començo a matar el temps. Internet, correu, quin dia juga el Barça. Quan me n'adono el presentador esta davant nostre explicant-li no-se-que a la Noemi. Jo passant d'ell. Quan el presentador se'n va em foten un puro que soc un insensible, un mal educat i que passo de tot. Jo li xiuxiuejo a la orella: -"Això es una piràmide".

Comença la segona part, que es basa íntegrament en ensenyar-te com convèncer a altra gent perquè vingui a la reunió de demà... Us estalviaré els detalls.

Era un miracle de pasqua. La multiplicació dels pans i dels peixos (o els meus $450). Quin privilegi assistir a una reunió de l'empresa que mes creix de tot Estats Units, en aquell racó tan amagat, i poder tenir un tros del pastis per nomes $450!!?? Vale, sóc un cínic, pero un cínic amb $450 més que qualsevol dels que van entrar amb mi a la reunió d'"algo de viatges". Potser la següent vegada m'enganxaran. Però aquesta no.



Extret de Wikipedia: A pyramid scheme is a non-sustainable business model that involves the exchange of money primarily for enrolling other people into the scheme, usually without any product or service being delivered.

2 comentaris:

  1. La meva tieta em va intentar convèncer perquè entrés a "la roda de la solidaritat". Aparenment, entres amb 1000€ i surts amb 8000!!! T'ho expliquen, et mengen el coco amb que si tothom va posant la cosa s'aguanta...

    ResponElimina
  2. La veritat és que no sé si ho acabo d'entendre, però sembla ser el que diríem un 'enganyabobos', no? Es sabla a les bases per aconseguir beneficis al capdamunt. Quina por. Guarda els teus $450 per si de cas...

    ResponElimina