dilluns, 24 de març del 2008

El joc dels homes llop

No us he parlat mai del joc dels homes llop? És que aquest passat cap de setmana hi hem tornat a jugar, i la veritat és que jo m'ho passo de conya. És un joc d'aquells per amenitzar les festes i que és recomanable jugar amb uns quants jugadors, de 7 a 10 és perfecte. Es posa tothom en rotllana, i a cada partida hi ha un narrador que no participa, i és qui porta la història i fa de moderador. Cadascú té un rol que li ve marcat amb una carta que rep a l'inici, i que el narrador coneix, encara que també es pot escriure el rol en un paperet qualsevol. Es pot ser vilatà, home llop, vident, bruixa i tot un seguit de personatges que es poden anar afegint en funció del que es vulgui complicar el joc. Es tracta, com no, de descobrir els llops i eliminar-los.

Comença el joc fent-se de nit, i tothom tanca els ulls (prohibit fer trampes, eh!). El narrador fa despertar la vident, i aquesta per signes pot preguntar pel rol d'algú altre, i el narrador li ha de comunicar. És una informació que va bé, encara que no pregunti per algú que és un llop. A continuació, la vident torna a dormir, i es desperten els llops, un, dos o tres en funció del nombre de jugadors. També per signes decideixen pelar algú. Quan s'han decidit, tornen a dormir i el narrador fa despertar la bruixa. Aquesta és informada de qui ha mort, i pot fer dues accions, retornar la vida (inclòs si la morta és ella), i matar a algú altre a plaer, esperant que sigui un llop. Això si, es desperta a cada torn, però aquestes accions només les pot fer un cop per partida, en torns diferents o durant el mateix torn les dues.

Un cop s'acaba la nit, el narrador fa despertar-se a tothom, i comença el joc de veritat. Informa a tothom de qui ha mort, i llavors es discuteix per acusar els llops. Durant el dia, tots són homes, i els llops han de desviar l'atenció i convèncer els altres de la seva innocència. La discussió acaba amb que es culpa algú de la mort nocturna (per votació), i el porten a la forca. La gràcia és que si els llops ho fan bé, potser s'acusa algú que era un simple vilatà, o qualsevol personatge bo, així que els llops maten dos pardals d'un tret. I a continuació, es torna a fer de nit i comença una altra ronda.

El joc està molt bé, perquè jugues amb la psicologia de la gent, a endevinar qui menteix, a conspirar, segueixes les teves intuïcions, i de vegades confies en algú que després te la fot. És molt recomanable i passes una bona estona. Això si, s'ha de ser conscient de que quan s'acaba el joc, tots tan amics, perquè no és estrany posar-se nerviós i discutir acaloradament. I parlo per mi, que sempre em passa. Sortosament, jo sé distingir els jocs de la realitat.

8 comentaris:

  1. Jo conec un altre joc, es diu UNO i és molt més senzill... :P

    És que aquest cap de setmana hi hem estat jugant, també.

    Pinta molt interessant aquest dels homes llop, em recorda el joc de triangles i bombolletes, que és molt similar, però és més simple. Algun dia us l'explico!

    ResponElimina
  2. Eii, a mi tambe em mola el joc aquest dels homes llop!! L'unic es les acusacions inicials, que poden marcar molt i no tenen gaire fonament, pero bueno, ja es aixo, ik despres ja tot es va aclarint,o no...auuuuuuu!!

    ResponElimina
  3. EL LLOP,m'encantaaaaaa!!

    és brutal aquest joc! :)

    saps que també hi ha altres personatges? :P t'explico, que si sou més gent també és molt interessant poder-los utilitzar:
    -el cupido: es desperta només la primera vegada i enamora a dues persones (el narrador s'aixeca, toca el cap de les dues persones i aquestes s'han de mirar per saber que estan enamorades entre elles). Aquests dos enamorats s'han de defensar durant tota la partida, el seu objectiu és que triunfi l'amor, si un dels dos enamorats és llop haurà d'acabar traïnt els seus companys per guanyar ell i el seu enamorat (això si, que no se'ls noti o els llops els mataràn!)
    -nena espieta: només es pot despertar durant el torn que es desperten els llops. Com diu el seu nom la seva funció és espiar, així, com la vident, durant les votacions podrà intentar convèncer l'altre gent, però que els llops no la vegin mentre espia o que no notin que és la nena espieta durant les votacions o la mataran!!
    -el caçador: només actua quan el maten (tant els llops com la votació popular). Quan li diuen que s'ha mort pot fer un últim tret a qui creu que és el llop, tant si aquesta persona és llop com si no, mor.
    Finalment,
    -l'Alcalde: en cas que en una votació popular hi hagi empat, el seu vot val per 2!


    Petons!

    ResponElimina
  4. Ei! Estava buscant més personatges pel llop, i m'ha sortit el blog...

    Anna, si tornes a passar per aquí, o qui sigui... em podrieu acalarir:
    -els dos enamorats, si fracassen, què passa? Perd el poble? Tenen alguna avantatge?...
    -sabeu d'algun lloc on hi hagi més informació del joc?

    Moltes gràcies!


    uri.
    Salut i Independència!

    ResponElimina
  5. EIIIIIII!! a mi també m'agrada molt aquest joc. A mi me'l van explicar cosa de fa un any però sempre hi juguem amb cartes normals. Algú sap on es pot comprar aquest joc¿? Una baralla de cartes especial pel joc.


    merci

    ResponElimina
  6. EIIIIIII!! a mi també m'agrada molt aquest joc. A mi me'l van explicar cosa de fa un any però sempre hi juguem amb cartes normals. Algú sap on es pot comprar aquest joc¿? Una baralla de cartes especial pel joc.


    merci

    ResponElimina
  7. EIIIIIII!! a mi també m'agrada molt aquest joc. A mi me'l van explicar cosa de fa un any però sempre hi juguem amb cartes normals. Algú sap on es pot comprar aquest joc¿? Una baralla de cartes especial pel joc.


    merci

    ResponElimina
  8. EIIIIIII!! a mi també m'agrada molt aquest joc. A mi me'l van explicar cosa de fa un any però sempre hi juguem amb cartes normals. Algú sap on es pot comprar aquest joc¿? Una baralla de cartes especial pel joc.


    merci

    ResponElimina