dimarts, 25 de setembre del 2007

Les fabuloses aventures d'un plat

Algun dia de juliol, 18h, carrer Paral·lel, Barcelona

- Sí sí, miri com quan frena fa un soroll extrany, molt agut però perceptible.

- Doncs després de donar una volta amb ell no he notat res de res...en fi, que li donguin una ullada els nois a veure si poden fer alguna cosa.
Mitja horeta de revisió del sistema de frenat, desmuntant les rodes davanteres, pulint les pastilles dels frens.
- Bé, te l'hem inspeccionat i no hen trobat res fora de lloc; hem pulit les pastilles per si de cas,a veure com et va ara.
- Està bé, doncs ja ho aniré mirant, gràcies i passi-ho bé.


Un parell de dies més tard, 8:45h, Carretera del Canyet s/n, Badalona

- Com, què m'ha sortit disparat el plat de la roda davantera esquerra??!! Si fa res que me'l va posar el mecànic perquè em va estar revisant els frens!

- Sí, t'he volgut avisar abans fent-te llums, però no em veies. Ha sortit com un sputnik cap al voral, bastant aprop d'aquí.

- Ostres...bé, gràcies per la informació, vaig a veure si el puc trobar.
Sense gaire sort, dues persones rastrejen la carretera que dóna accés a l'hospital de Can Ruti, sembla que no pugui ser!


25 de setembre (2 mesos més tard), 8:45h, sortida Badalona nord des de la C-31

- Ostres, mira en aquell voral de l'esquerra! Allà a les herbes hi ha un plat de cotxe, creus que serà d'un Yaris?

- Ummm...podria ser, a veur si podem parar i anar-ho a veure de més a prop.
Avencen uns metres més enllà, i aparquen de mala manera a l'acera per tal d'anar a agafr el misteriós plat.

- Ei, sí que sembla el plat que vas perdre anant a Can Ruti!!

- Sí, efectivament pertany a un Toyota Yaris, i tot i que està bastant més ratllat del què em pensava, diria que és el meu, increïble!!!


Amics, aquesta és l'esgariifant història del plat viatger, que sembla va cobrar vida pròpia i va desplaçar-se des de les muntanyes del Canyet fins a l'autopista C-31 durant algun kilòmetre, pot ser en busca del seu anyorat amo, resident a Barcelona. És el final d'una llarga cerca que el Yaris va fer durant els dies d'estiu que va anar a Can Ruti, intentant trobar el perdut plat de roda en va. Pot ser va voler provar altres cotxes? conéixer món? Mai sabrem del cert què és el que el va fer sortir disparat aquell matí de juliol...

4 comentaris:

  1. Jo ho veig clar, el teu plat és com l'anell únic, ell decideix on va i amb qui es queda, així que ves amb compte, perquè qualsevol dia pot decidir que ha trobat un amo millor.

    Quina història tio, és realment increible, però ha estat boníssim llegir el post, jo m'havia quedat amb que t'havien dit com havia sortit disparat, m'encanta conèixer el final de la història. Molt bo, molt bo.

    ResponElimina
  2. Doncs quina llet que només va ser el plat (tapacubos), que una de les coses que passa més es que els mecanics no collen bé els cargols de la roda! I enlloc d'un plat volador tens un Michelin volador!

    El meu plat volador no va ser mai trobat... I la Noemi no em va deixar "volar" el plat d'un altre cotxe, i el vaig haver de pagar. $30!!!

    ResponElimina
  3. Ara resultarà que els plats estan vius i fan la seva per les carreteres de la costa... si ja us ho dic jo, que aquest país no va bé!!

    No será un plat...illo volador? Be careful, my friend!

    ResponElimina
  4. Hòstia... Això dóna per a una lletra d'AF...

    De totes maneres, em quedo amb la idea de "el plato único" que ha suggerit el Xexu.

    bonica història.

    ResponElimina