dissabte, 3 de març del 2007

Només per a bons clients

M'agradaria explicar-vos una coseta que va passar ahir, que a mi em va fer especial il·lusió. Com gairebé cada cap de setmana, vaig anar a Sant Boi, el poble on he viscut la major part de la meva vida, i on encara hi tinc amics i família. Ens agrada sortir per allà perquè hi ha un bar on ens hi trobem com a casa, 'La Última Taberna'. El local porta obert des del 1994, i no em feu dir des de quan hi vaig jo, però us ho podeu imaginar. Si he de ser sincer, és de les poques coses que paguen la pena de Sant Boi, una ciutat dormitori sense cap altre aspiració aparent que aixecar la rambla cada dos anys per canviar-li la cara i així embussar encara una mica més els escassos accessos.


Però centrem-nos, estem a la Taberna. He tingut temporades, no sempre hi he anat amb la mateixa regularitat ni amb la mateixa gent, però darrerament no hi ha setmana que no hi anem. Aquest lloc s'ha caracteritzat sempre per ser un lloc on es va a beure a l'engròs, i un dels clàssics llocs de jugar al duro del poble, ja que és famós el seu kalimotxo amb grosella (de vegades, una mica massa de grosella...). Però la seva característica principal és que tota la música que posen és espanyola, o com a molt llatinoamericana. Tinc constància de que per cap d'any solen posar altres tipus de música, però no hi he estat mai per comprovar-ho. Com podeu pensar, ens hem de tragar unes quantes cançons que Déu n'hi do, però també hi ha molt bones cançons en castellà que ens posen de molt bon humor (potser els litres i litres de kalimotxo també hi tenen alguna cosa a veure...). De tant en tant se'ls escapa alguna cançó de Lax'n'Busto, o l'Empordà de Sopa, però per sentir-les hi ha d'haver una conjunció de planetes. I en anglès... doncs com a molt la part del Wyclef Jean del 'Hips don't lie' de Shakira (versió en castellà, és clar). Però el fet d'anar-hi tant porta a que inevitablement els treballadors d'allà et coneguin, i amb el DJ tenim bon rotllo, i sovint li demanem cançons, o li aixequem un polze quan posa una cançó que ens agrada. Està una mica boig el paio, però em cau bé. I més bé em cau des d'ahir, que ens tenia preparada una petita sorpresa. A primera hora, quan hi ha encara poca gent, ens va regalar, només per nosaltres, una cançó d'Antònia Font. Ni més ni menys que 'Extraterrestres'! No serà la millor, però podeu imaginar-vos què és que ens colin aquesta cançó en un local on en 13 anys només he sentit dues cançons en català?? No es pot negar que som bons clients, però això ens va arribar a l'ànima, l'amic Redcrash pot donar fè d'això. No crec que la tornem a sentir mai més allà, però quedarà per la història.


Ara que, això em porta a pensar una cosa, que ja he pensat en més d'una ocasió. És bo que en un bar et tractin tant bé com a nosaltres, que tinguem tanta confiança amb els d'allà? No serà que som una miqueta massa 'bons clients'? Potser hauríem de frenar el turnover de la nostra ADH, que deu parar boja...

5 comentaris:

  1. Realment estic flipant amb el què expliques...però no pot ser més que un bon senyal, com a mínim de què el concert d'aquesta nit a Mataró sigui un d'aquells que facin història. Olé pel DJ de la Taberna!! Però, li vau demanar vosaltres o directament la va posar ell? Li podries dir que vingui a Mataró a veure si entre ell i nosaltres podem sentir ETs al concert, no?

    ResponElimina
  2. És com allò de "el turista un millón...", només que heu arribat als 5.000 litres de sangria*

    Quan arribeu als 10.000, tindreu un altre premi.

    *He comptat que aneu a aquest bar 1 cop per setmana, durant 12 anys (he descomptat un any per allò de les vacances d'estiu) i que de mitjana us bebeu 5 litres de sangria. Són 5000 litres.

    ResponElimina
  3. Si els teus càlculs estan ben fets, crec que aquest premi era el dels 10000 litres, perquè la mitjana és mes aviat 10 que 5 per sessió... Ah, i és kalimotxo, si fos sangria jo hagués mort ja fa molt de temps, em senta molt malament.

    ResponElimina
  4. Oh! Deu meu, mireu que he trobat per la xarxa...

    http://www.manerasdevivir.com/ver_comentario.php?id_tipo=3&id_interno=6008

    ResponElimina
  5. Oh!, no apareix sencer... quina llàstima!

    ResponElimina