dimecres, 14 de març del 2007

Copia electrònica o copia en paper?

Després del post de'n Xexu, tant profund i reflexiu, gairebé em fa vergonya escriure una de les meves parida/reflexions. Que hi farem.

Copia electrònica o copia en paper? No us resulta molest que la gent us envii articles per llegir en una pantalleta d'ordinador? Si no pots guixar, subratllar, posar interrogants aquí i allà... si no pots fer tot això a mi personalment em dona la sensació que no ho he llegit.

Tinc un arxivador de 3 calaixos a rebosar d'articles impresos, a doble pagina, però imprimits. També tinc la copia electrònica de tots ells que guardo en un flash drive. Són tant petits i convenients... A vegades estic al bar, busco a la butxaca per trobar un bitllet per pagar el jacky-coke (no, no tenen batallines, no...) i flas! el disc a la butxaca. Hi porto la presentació del doctorat, la declaració de la renta dels últims anys (coses que segurament haurien d'estar en un caixa forta). Que tinc una copia electrònica també, però vamos, que no me la miro.

Avui en meu jefe m'ha donar un article (el que ha de ser L'ARTICLE, el meu primer primer autor article) en paper. I al començar a llegir me n'he donat compte que amb això no podia treballar! I ara estic passant l'article, pagina a pagina, per l'escanner i a través d'un software OCR per poder tenir un document que pugui editar amb el Word. Ja te cullons.

2 comentaris:

  1. Còpia en paper forever! Jo també tinc carpetes i carpetes de 'papers' impresos, i els que he llegit (no tots, és clar) estan tots guixats i subratllats. L'ordinador pel correu i el blog, els articles sobre la taula.

    ResponElimina
  2. Còpia en paper per llegir SEMPRE, però treballar a l'ordinador.

    La informàtica ens pot arribar a ajudar molt, encara no entenc com hi ha gent que treballa en paper.

    ResponElimina