dimecres, 21 de febrer del 2007

Res no ha canviat, però tot és diferent

No sé si serà la mandra, la son o l'edat -mai se sap-, però els meus matins comencen sempre amb un típic sentiment de pessimisme rutinari; amb la sensació de que tot continua igual i de que el dia començarà “malgrat tot” i no “gracies a”.


Aquest mateix matí el Xavier Bosch m'explicava mentre em dutxava que el Tribunal Constitucional continuarà tenint una composició majoritariament conservadora malgrat els governs (sóc conscient que la divisió de poders de Montesquieu no preveu que l'executiu i el judicial tinguin alguna relació, però -joder!- el tribunal actual és herència d'un govern que es va passar aquests principis pel forro). El més matiner que jo presentador de RAC1 continuava anunciant que la descontaminació del riu Ebre a la zona de Flix trigarà més del previst i costarà més diners dels calculats inicialment i, finalment, pronosticava que un nou caos circulatori a RENFE em faria arribar un altre cop tard a la feina.


He sortit de la dutxa i m'he començat a eixugar amb l'estúpida idea (molt pròpia d'aquella hora del matí) que les males notícies, com les gotes d'aigua, es poden assecar i treure-te-les de sobre per començar el dia net i pulit també de mals rotllos. I llavors s'ha produït el miracle: Una Txaro (dic una perquè mentiria si us digués que totes les Txaros del dia són iguals) ha agafat el relleu a El món a RAC1 i ha entrat al bany saludant-me amb un “Ah, per cert...” No era el preludi d'un canvi en les nostres vides, sinó en les d'uns amics propers. Dos membres d'aquesta comunitat s'acabaven de beneficiar del darrer sorteig d'habitatges de protecció oficial de l'Ajuntament de Barcelona.


Sé que no es tracta de l'abolició de les classes socials, ni tansols del compliment de l'article 25 de la Declaració universal dels drets humans, però estic segur que farà la vida més fàcil a dos amics als que desitjo el millor. Enhorabona.




2 comentaris:

  1. Que n'és de bonic poder donar bones notícies!

    ResponElimina
  2. Va, anims que com deien Els Pets "La vida s bonica pero a vegades complicada".

    ResponElimina